25/12/2011

School ???


Assalamualaikum

Sekolah. Nak bukak dah. Aku masih tak taw la.. Aku blur + blank. Banyak orang tanya aku. "Nak pindah sekolah ka?" . Aku tak taw nak jawab apa. Aku memang tak mau pindah. Tapi...... Mak aku macam nak aku pindah. Macam mana ? 

comel !

23/12/2011

Alhamdulillah ...

Assalamualaikum

Tadi aku usha mengusha la blog orang. Eh, silap. Orangs, baru betul. Kena ada "S" sebab aku melawat lebih dari satu blog. Cehh. cikgu mana la yang ngajo kau cam gitu tu. Ok, tak ado cikgu pon yang ajo cam gitu kat aku, aku sesajo jo.  hahax ! Kebanyakannya buat entry pasal PMR punya result, walaupun bukan mereka yang ambik exam PMR. Apa yang aku merepek ni?.. Ok. Maksudnya, senior la or adik or abang or kakak candidate tu. Ada jugak candidate itu sendiri yang buat. So, aku pon mengerakan la hati sanubari aku untuk buat entry pasal result aku...

Ok. Aku pon tak caya la dengan keputusan aku tu. Wey, gila kodd... Aku tak penah bayang pon aku nak dapat 8A. Ceh, aku tipu. Memang la aku penah bayang, tapi aku tak sangka bayangan aku tu jadi realiti. Pffft.. Gila arr.. Dah la pi ambik result pon lambat. Haha. Aku kena la tengok Detective Conan dulu, walaupun Kaito aku takdakk,, but still aku kena tengok. 

Ok. Bila nak ambik tu, cikgu kata " Diana, kenapa lambat? Duduk duduk".. Aku pon duduk la kat kerusi yang disediakan dengan perasaan bercampur-baur gitu. Cikgu tanya lagi, "Kenapa lambat? " Aku pon kata la, " Hehe. Tengok tv".. Lepas tu cikgu kata, "Owh. Ingatkan tolong mak basuh baju ka. haha ". Aku pon gelak la sekali. hahax ! Lepas tu cikgu tanya aku, "Agak-agak kamu dapat berapa?". Perghhh.. Aku pelik, awat pulak cikgu tanya cam tu. Result aku hampeh kaaaa.. Lepas tu aku jawab, " Tak taw la ". Cikgu kata, " Tak taw?.. Ala.. Kamu rasa kamu dapat berapa. Lepas lepas jawab periksa tu, kamu agak kamu dapat berapa..". Huwaaa.. aku tak suka ayat tu. Aku pon jawab, " Tak taw la cikgu, Cikgu jangan la, nak nanggis dah ni.".  Lepas tu cikgu kata, " Laa.. Kamu dapat elok la, sebab tu cikgu tanya". Cikgu pon bagi result aku sambil berkata, "Tahniah ! Straight A's... Haha.. Takmau peluk cikgu ka? ".. Hahax ! Aku blur + blank. Biaq betoi.. 

Lepas tu, aku pi kat mak aku, bagi result and then cikgu kata, "Jangan balik lagi, nak tangkap gambar ". Perghh.. lagi satu benda yang aku tak suka. Cikgu kata nak letak kat library sekolah.. Cikgu !! Jangan la.. Malu la saya.. 

Ok. Itulah sahaja ceritanya. Ok la. Annoying kan.. But, tu la senario yang berlaku kemarin. Aku pon nak ucapkan terima kasih pada semua orang yang doakan kejayaan aku. TERIMA KASIH ! .. kepada kawan-kawan aku, tahniah jugak! Ok. Aku dah ponat menaip. bubai~ Assalamualaikum..

22/12/2011

macam-macam

Assalamualaikum..

First . Aku nak cakap taip pasal fesbuk timeline. Kata 22/12/2011 semua kena tuka jadi timeline, tadi aku tengok tak pon. Ok. Bukan aku nak timeline tu (sebab aku dah buat dah pon). Aku dah tak nak dah timeline tu. Menyosal la buat timeline tu. Messy and untidy ja aku tengok... Macam mana nak change it back to normal? Well. Dah tak boleh kodd.. Habis la aku. Ingat kan semua jadi timeline aku pon tuka la dulu. Sekarang ni aku ja yang nampak weird. Tak la weird sangat but aku rasa weird. Hahax !

Second . Pasal result aku. Aku rasa kan.. aku kan.. rasa kan.. takut la pulak. Mak aku kata, "Kalau dah buat elok-elok, tak la rasa takut. Tu la dok main benda tu ja, baca buku tak mau. Lani, padan dengan muka hang".. Mak aku.. ayat memang power. hahax. Aku takut la aku buat mak aku sodeh. Well. Dah lepas pon. Jangan nak menyosal la Diana oii.. Ok. I'm SAD now.

Third . Aku tak iron seterika (betul ka eja cam ni.. Nak eja pon dah tak reti dah. Biasa la cuti lama..) lagi baju sekolah aku yang akan aku pakai kurang lagi beberapa jam lagi. Well. Aku pi lambat sikit.. haha.. tengok Detective Conan dulu. Jap. Kenapa aku suka dok taip well sekarang ni. Well, u know me. Ok. Stop.

Last but not least, Doakan kejayaan aku. Assalamualaikum... Fi Amanillah ...

p/s: Cuti dah habis bro~

20/12/2011

22/12/2011

22/12/2011



Ada apa dengan tarikh itu? Owh.. tarikh tu fesbuk semua kena guna timeline. Tarikh tu cerita Detective Conan tayang kat tv3.. pukul 9 pagi. Wey.. tarikh aku ambik result PMR kodd.. Aku takut. Ok la. dulu tak takut pon. Tapi sekarang ni takut la pulak.. pffft.. apa la.. Aku ingat nak pi sekolah lambat sikit ler. Tengok conan dulu.. ish depa pon satu, hari tu jugak nak tayang cerita feberet aku. Selama sebulan aku dok kat umah takmo pulak nak tayang.. ish2.. sodeh betul~

Tapi kan.. Kaito ada tak dalam movie conan tu.. mintak-mintak la ada.. tapi aku rasa macam takdak ja.. pffft..

Semoga tahun ni, banyak la orang dapat straight A (termasuk diri ini...). Amin~

06/12/2011

aku rindu pada mu...


Assalamualaikum

Cehh, cer tengok title entry ni.. macam apa lagi.. muahaha.. aku bukan rindu kat orang, hatta kepada beruang sekali pun.. tapi aku rindu pada 
|
|
|
|
|
|

Buku penyisatan Siri Salma

Buku ni, memang memang memang memang memang bestttt.. bak kata aku, thorbaekkk wok
Mungkin orang lain suka buku Enid Blyton , Siri Hadi dan sebagainya, tapi aku tak boleh ... Aku dah cuba dah baca buku Enid Blyton dengan Siri Hadi, tapi hati aku meronta-ronta, seraya berkata, "Siri Salma is the best!"  Tapi sekarang ni, since sekolah menengah, aku dah kureng membaca *hehehe dan buku Siri Salma bukan ada pun kat library sekolah aku, huh!  Tapi aku tak frust sangat sebab aku boleh dikatakan dah baca semuanya.. Muahahaha.. tapi kalau tanya balik, jalan cerita setiap buku tu, aku mesti tak boleh cakap, hehehe...

Aku ingat lagi dulu, aku baca buku ni, tak ingat dunia... Mak aku panggil aku pon, aku tak sodar diri.. sampai la abah aku tepuk belakang aku dengan sokkabo..  

And now, cuti sekolah panjang, rindu la pulak kat buku, tambah-tambah lagi sebab internet aku lembab sebab dah sampai limit.. hahax.. k arr.. penat dah taip, lagi pun adik aku dok usha tanda protes ni, cehh.. dia nak online lerr tu.. bubai.. Wasalam..



Kawan

Assalamualaikum


Kalau satu hari kau menangis , bagitahu aku 
, aku takjanji nak buat kau tersenyum ,
tapi aku boleh menangis bersama kau 

- Kalau satu hari kau ada masalah , kau bgtahu aku 
... , aku takjanji nak bagi penyelesaian ,
tapi kau boleh kongsi dengan aku

:') Kalau satu hari kau nak pergi berjalan , bagitahu aku
, aku takjanji nak halang kau
tapi aku boleh teman kau

:') Kalau satu hari kau perlukan seseorang
untuk mendengar cerita kau ,
aku janji aku akan ada untuk kau

:') Tapi kalau satu hari kau perlukan aku
, dan aku tiada , mungkin kerana Allah lebih memerlukan aku 

:') Salam sahabat

From : Facebook

Friendship is a form of interpersonal relationship generally considered to be closer than association, although there is a range of degrees of intimacy in both friendships and associations. Friendship and association are often thought of as spanning across the same continuum. The study of friendship is included in the fields of sociologysocial psychologyanthropologyphilosophy, andzoology. Various academic theories of friendship have been proposed, among which are social exchange theoryequity theory, relational dialectics, and attachment styles.
Value that is found in friendships is often the result of a friend demonstrating the following on a consistent basis:
  • The tendency to desire what is best for the other
  • Sympathy and empathy
  • Honesty, perhaps in situations where it may be difficult for others to speak the truth, especially in terms of pointing out the perceived faults of one's counterpart
  • Mutual understanding and compassion; ability to go to each other for emotional support
  • Enjoyment of each other's company
  • Trust in one another
  • Positive reciprocity — a relationship is based on equal give-and-take between the two parties.
  • The ability to be oneself, express one's feelings and make mistakes without fear of judgement.
 
From: Wikipedia, the free encyclopedia

04/12/2011

Kena tindih or ...

Assalamualaikum

Aku baca segmen pengalaman menyeramkan dalam book and readings, byk sgt orang dok citer pasal pengalaman kena tindih ni....... betul ker kena tindih disebabkan gangguan makhluk seperti jin atau hantu?

Orang ramai describe kena tindih seperti takleh gerakkan seluruh badan, hujung jari, terasa berat kat dada... nampak mender2 pelik2 (hantu, makhluk hitam dan sebagainyer) .

kalau aku tanya sini, mesti ramai jawab pernah kena....aku pun jujur pernah ade pengalaman kena 'tindih' ni masa skolah menengah dulu... aderla dalam 3-4 kali jugak... masa tu aku sedar... boleh bukak mata separuh..... aku tau aku sedar... tapi takleh gerak... kadang2 geram, sbb takleh gerak..... pastu 5 minit baru leh gerak.... aku dulu pun takut... mmg ingat kena hempap dah... lepas boleh gerak tu seram sejuk jer...

tapi, setelah aku masuk U belajar pasal tubuh badan manusia..... barula aku tau kebenaran dia.... ni aku nak citer sket pasal fenomena hempap/tindih atau nama medical nyer 'sleep paralysis'.

Sleep paralysis atau dimelayukan 'lumpuh waktu tidur'... adalah condition yang terdiri daripada of course la paralysis (lumpuh) yang temporary (sementara). ... temporary paralysis ni selalu berlaku bila tim e2 nak tido (hypnagogic paralysis) atau baru2 bangun dari tido (hypnopompic paralysis).

Ok, normal badan manusia bila tido, bila masuk stage tidur yang nyenyak atau REM (rapid eye movement.... waktu nyenyak ni, bijik mata kiter gerak2) stage.... otak akan bagitau badan kita suruh rehat... so, badan kite kira macam switch off kejap... REM atonia (tader muscle tone)......

ok, otak kiter pun ader switch off button.... dipanggil reticular activating system RAS...... bila otak dah switch off badan, dia pun auto switch off RAS ni... so tinggal automatic function (degupan jantung, bernafas etc.) jer yang on.... kirenyer screen saver laaa or hibernate...

So, bila kita bangun, RAS switched on balik...... kita sedar fully awake state.... tapi kadang2, electrical signal tak di activate kan oleh otak suh switch on balik badan kiter.... maka masa tu laa badan kita lumpuh seketika... before otak activate balik.... mmg menakutkan tapi benar....

Tapi paralysis tu tak semestinyer complete atau full.. kadang2 partial atau sebahagian jer... tu ader yang boleh gerakkan ibu jari, tp badan lain lumpuh etc.... dan lagi satu, sleep paralysis ni selalu jugak datang skali dengan hallucinations (halusinasi la) either dalam bentuk auditory (dengar bunyi pelik2), visual (nampak mender bukan2) atau tactile (deria sentuhan, terasa mender sentuh/hempap dll..)

Sebab2 atau mender2 yang boleh mentrigger sleep paralysis:

1. tidor dalam posisi terlentang terlalu lama

2. jadual tidur yang tak tentu arah (irregular sleep clock)

3. sleep/rest deprivation (tak cukup tidor la ni... penat sgt)

4. stress yang byk kat otak... masalah keluarga, kewangan bla2

5. pertukaran gaya hidup secara tiba2 ( macam biasa dok rumah jer, tetiba esok gi panjat gunung, kayuh beskal.... heheh extreme sgt contoh aku ni)

6. orang yang ader penyakit narcolepsy

P/S : Jangan lupa membaca doa bila mahu tidur...

CREDIT TO : FACEBOOK 

03/12/2011

7 makanan yang membakar lemak

7 makanan yang membakar lemak

1. Bawang putih/merah :
Berfungsi untuk melancarkan lagi sistem penghadaman dan juga meningkatkan metabolisme tubuh seseorang.

2. Tomato :
mengandungi vitamin A, B6, C dan K yang sangat baik untuk membakar lemak.

3. Putih telur :
Protein yang ada di dalam putih telur membantu untuk proses membakar lemak.

4. Lada :
Kandungan vitamin A, C, serat, kalsium dan fosforus dapat membantu untuk meningkatkan lagi metabolime badan dan secara tidak langsung ia akan turut membakar lemak.

5. Anggur :
Anggur bukan sahaja sumber vitamin C, tetapi ia turut membawa khasiat yang dipanggil pektin. Pektin dapat membantu untuk menurunkan tahap kolesterol seseorang.

6. Lobak merah :
Mengandungi karotina yang merupakan sejenis vitamin A untuk membantu melancarkan sistem penghadaman dan membakar sisa lemak.

7. Timun :
Khasiat didalamnya juga turut memberi kebaikan kepada buah pinggang kerana ia dapat membantu untuk membersihkan asid urik.

02/12/2011

Bahasa

Bahasa

Mari kita berbahasa sebaiknya
bahasa adalah pengatur
pucuk fikiran yang berterabur
bahasa adalah pelentur
ranting perasaan yang bersiur.
Dengan bahasa
pemimpin memaparkan arah
di pentas siasah,
dengan bahasa
orang beriman menikmati ibadah
khusyuk dan pasrah.
Dengan bahasa
terlihat fakta padu
terlihat sinar ilmu
terlihat cinta biru
Mari kita berbahasa
sebaiknya.
Dengan bahasa
budi dipertinggi
mesra diperlebar
dengan bahasa
kita menjadi kita
bersama.
Jika tanpa bahasa
bagaimana akan kita setujui
perjanjian ini?
Mari kita berbahasa
sebaiknya.

Rahman Shaari

Aku suka sajak ni.. huihui

27/11/2011

(✿◠‿◠)


Aku tak taw nak post apa, tapi aku nak post.. Hurmm.. boring la.. nak tengok mat luthfi kat Youtube.. tapi hampeh punya line internet.. meluat sungguh sungguh sungguh.. Terpaksa la aku tengok pada pukul 1 pagi...

Aku copy n paste apa yang ada kat fesbuk ja la noh.. 

Menitis air mata bukanlah tanda jiwa seseorang lemah, namun kekadang titisan air mata dapat menyuburkan jiwa untuk kembali berakar menuju kepada Allah. Siramilah hati dengan titisan air mata penyesalan jiwa dan taubat kepadaNya, agar ia kembali suci dan bersih dari dosa.
Sesungguhnya mukmin sejati jiwanya kental dan kuat dalam menghadapi segala dugaan dunia, tidak pernah ada perasaan ingin mengalah meskipun selalu jatuh dan rebah. Tidak pernah kenal erti berputus asa, kerana setiap kebangkitannya adalah kerana Allah Ta'ala.
‎::♥ |Peliharalah DiriMu Wahai Kaum Hawa| ♥::
|Perempuan yang suci --->> Adalah perempuan yang dijaga oleh Allah<<---|Tidak sedikit pun Allah membenarkan Mana-mana lelaki ajnabi yang fasik menyentuh dirinya --->> Walaupun hatinya…|Kerana Allah teramat mencintainya ♥
::Tetapi andai kita bergelumang Dengn --->> cinta lelaki yang palsu imannya <<---::Di mana Allah untuk menjaga kita...Allah seakan melepaskan kita::Kepada seorang manusia --->>Yang lebih banyak mengecewakan kita <<---
♥ Jika Allah datangkan kesedaran dalam diri Supaya meninggalkan--->> cinta seorang lelaki yang munafik <<---♥ Itu bermakna Allah mahu mengambil kita kembali Untuk dijaga-Nya, dilindungi…
::Mengapa masih ragu-ragu?-->|Kekuatan|<-- usah ditunggu tapi harus dicari...Hargailah di atas kesempatan yang Allah beri… 
 ‎~✿..Dengan DOALAH kita menjadi KUAT..jika merasa diri LEMAH, itu mungkin sebenarnya kerana kita KURANG BERDOA..kurang meletakkan PENGHARAPAN sepenuhnya kepada Allah..✿~
>>> Hari ini kita hanya menghargai NIKMAT, tetapi kita sering LUPA akan PEMBERI NIKMAT..(✿◠‿◠)

Sekian, terima kasih.

26/11/2011

Sarapan~ breakfast

Assalamualaikum

Lelaki         : Hi, Awak da BF?
Perempuan : Hello, banyak orang dah mintak saya jadi GF diorang, cuma saya je tak nak.. Awak pon jangan harap la nak jadi BF saya, faham..
Lelaki         : Maksud saya, awak dah BreakFast...?
Perempuan : Errr...

Ok, Dialog di atas tak ada kena-mengena dengan yang hidup mahu pon yang meninggal dunia. Aku just share dialog tu dari fesbuk, sebenarnya aku reka sendiri ja dialog tu sebab aku dah lupa apa ayat orang yang buat ayat tu kat fesbuk.. Cuma theme dia adalah breakfast la.. hehex..  Walaupon aku buat entri ni petang, bukannya pagi, tapi tak semestinya nak buat entri pasal breakfast kena buat waktu pagi.. Ok, sudah-sudah la mukadimah..

Banyak orang ingat bila makan sarapan, gemuk.. Ternyata itu salah, kajian yang dijalankan oleh Food Facts Asia dengan kerjasama 4 universiti di Asia ke atas remaja berusia 10 - 12 tahun yang mengamalkan sarapan pagi, ternyata lebih langsing gitu dan kurang berhadapan dengan masalah berat badan berlebihan... Bahkan, kajian di Amerika Syarikat ke atas 3 000 sukarelawan menunjukkan mereka dapat mengurangkan berat badan dan megekalkan berat badan unggul dengan hanya mengamalkan sarapan aka breakfast...

  Antara kebaikan bersarapan...

  • First, mesti la tak lapar bila nak buat kerja ka buat kerji ka kerju ka..
  • Dapat meningkatkan daya tumpuan 
Dapat apa lagi wey?..  Aku lupa la.. Aku bagi cadangan hampa cari je kat Google.. ok, settle..

Sebenarnya sarapan tidak perlu terlalu berat.. Hari tu penceramah mai sekolah aku, dia kata walaupon hampa kaya, parent hampa beli susu dutchlady ka ladydutch ka, first tu minum air kosong dulu, sebab air kosong ada  oksigen.. lebih kurang macam tu la dia kata.. 
p/s: Aku bukan takmau breakfast, tapi bila makan pagi ja mesti aku sakit perut, meluat aihhh..  

25/11/2011

terima kasih~



Assalamualaikum

Hikhik~ tadi aku usha-usha shoutbox, lepas tu cik pieQa tegur kata tak boleh nak komen kat entri.. huihui~ aku pon check la balik, and now dah boleh ( kodd).. hikhik~ selamat cik pieQa bagi taw... trimass ye... Biasalah aku baru edit blog ni, ada la yang silap ...  Lagi sekali, terima kasih yerk.. 

Hurmm.. aku nak kena check + edit lagi ni.. Ada lagi yang something wrong  ni...  

Mari melawat blog cik pieQa yang cun melecun..~hiphip hurayy~


BlogSkin

Assalamualaikum

hello! aku ni tengah penat lorh.. badan aku penat, hati aku pon penat.. Imagine la.. aku spend time about sehari setengah untuk edit blog aku, kenapa aku nak edit blog aku?.. sebab blog aku berat la.. so, aku cuba-cuba la nak buat blog skin sebab banyak orang kata blog skin ni ringan.. Yang aku ni pon buat la buat... Lepas tu, tak jadi! Aku pon jadi rimau la, apa lagi.. sebab tu la hati aku pon penat..  code dia ni pelik-pelik sikit la kan..

Aku nak post entri ni pon tadi jadi macam gila sikit.. Takut jugak la aku.. tapi lepas tu ok dah.. Aku rasa macam  dah serik la nak edit blog.. hakhak~ tapi aku rasa serik sekarang ja, esok-esok edit lagi, lepas tu penat lagi.. aku ni memang la.. Ketegaq.. 

Orang nak edit blog, dia pon nak edit blog, now padan muka ang.. hikhik~ kutuk diri sendiri..

 

23/11/2011

oh line internet ku...

Assalamualaikum

FED UP ..... THAT's the word (???) .. Line internet aku la.. sejak tukar daripada perpaid ke postpaid, daripada boh duit guna topup ke bil mai rumah, daripada guna "tak line" kepada "line" ... sejak tu la bila aku nak guna internet ja .. HUH! memang menguji kesabaran dan ketabahan hati dan sanubari aku yang dah memang tak sabar ni.. Haisyaa.. bayangkan.. aku nak main game fesbuk, aku loading game tu lebih kurang sejam lebih lebih lebih kodd, tu belum lagi bila aku dok tengah main tetiba dia suruh refresh la connection terputus la kadang-kadang tetiba je dia hang .. GRRRR... mau tak marah.. meluat arr.. takkan la bila aku nak main game ja aku harus menghayunkan kaki aku ke CC yang berdekatan.. huh.. jauh jugak kodd... kalau nak kena pi CC, baik aku takyah susah nak tukar line internet ni dulu sampai sesat jalan.. 

Tu baru cakap pasal game fesbuk, tak cakap lagi pasal Youtube.. Ni lagi satu problem, nak tengok youtube tu, Ya Allah... punya la seksa.. imagine .. bila aku mula-mula bukak lagi memang dia dah buffering dah.. aku sabar ja.. tunggu la sampai warna putih tu habis (hampa paham kan.. ). Lepas tu bila putih tu dah habis, aku ingat kan dia takkan la nak buffering lagi, rupa-rupanya tak bergerak terus.. haaa.. ambik hang, puaih.. Ni pon aku kena p cc ka... huwaaa.. tensyen, stress, fed up, hate.. semua ada aih.. 

Lagi satu, dah youtube tak boleh guna, aku pon nak dengar la lagu guna blog.. kod-kod la tak buffering kan.. mana nak taw.. Tapi! hampa hati ku bila dia pon buffering,, haiyaaa... fed up gila tahap gaban dan gila kentang.. Aku nak bukak blog, nak update blog pon nak tunggu lama.. mampuih la lagu tu.. aku tak tahan dahhhhh.. 

Masa yang youtube dia buffering and tak bergerak terus tu, aku ingat youtube gila, biasa la kadang-kadang kan memang youtube gila sikit, tak pa la, aku tunggu sampai lusa pon dok macam tu jugak.. haiyaa.. memang nak kena ar .. lepas tu adik aku kata malam tadi dia tengok OK ja.. Clear, tak buffering langsung, tak tersekat-sekat.. maksud malam dia tu pukul 1 @ 2 pagi la.. memang la.. line orang tak guna, semua orang tidoq.. yang aku ni.. nak tunggu sampai pagi-pagi buta ka.. well, memang dulu aku tidoq pagi-pagi  buta, tapi sejak cuti sekolah panjang, adik aku balik dari asrama, dia la pulak dok tidoq pagi-pagi buta.. 

Aku rasa lawak la pulak... tak pernah-pernah aku taip punya panjang and now bila dah marah kat line internet ni, aku taip, ambikk hang, extra king burger punya panjang.. biaq la.. bukan ada orang nak baca pon.. hikhik~ tapi kan bila dah dah luahkan ketidakpuasan hati aku ni kat blog, lega la sikit beban aku ni.. nak cerita kat orang, aku maleh la pulak nak keluarkan suara, sebab bila aku dah start cakap, aku tak boleh nak berhenti..  hikhik~ gila betoi.. wey.. aku nak main game...!!! .. 

19/11/2011

If I let u go...

Day after day 
Time pass away 
And I just can´t get you off my mind 
Nobody knows ... I hide it inside 
I keep on searching but I can´t find 
The courage to show ... 
To letting you know ... 
I´ve never felt so much love before 
And once again I´m thinking about 
Taking the easy way out ... 


But if I let you go 
I will never know 
What my life would be 
Holding you close to me 
Will I ever see 
You smiling back at me 
How will I know? 
If I let you go ... 


Night after night 
I hear myself sayin´ 
Why can´t this feeling just fade away? 
There´s no one like you ... 
You speak to my heart... 
It´s such a shame we´re worlds apart ... 
I´m too shuy to ask ... 
I´m too proud to lose 
But sooner or later I gotta choose 
And once again I´m thinking about Taking the easy way out ... 

16/11/2011

huwaaa...

Assalamualaikum

aku geram ni.. tadi elok2 dah aku taip, siap dah siap taip lagi #gila# tapi dia hilang.. haiyaaaa... buat penat ja aku   taip, habis dah idea yang aku nak taip.. so sekarang kita merapu ja la.. nak talk about apa? ha.. tadi aku makan mi kuah. sebelum tu aku makan nasik. sebelum tu aku makan nasik lemak, sebelum tu aku makan.. hermmm..  aku makan apa erk ?.. aku lupa la.. (-_-").. tapi yang PENTING aku tak pernah tak makan setahun... #Makan ja taw# 

kedai ramen feberet Naruto!

ramen Naruto.. macam mi kuah yang aku makan tadi ja.. hahax

Taukey kedai ramen.. 

Anak taukey ramen tu.. lawa seh~

Last but not least.. terimalah lagu yang aku nyanyi khas buat hampa.. ehem3..

alien yang datang menakluki bumi demi koko yang di cari2..
 mereka kan tiba tak lama lagi..
 apa mungkin terjadi.. 
jadi kita perlukan penyelamat bumi..
 boboiboy

terima kasihhhhhhhhhh!



struggle !

Assalamualaikum

 Bebudak SPM  mesti tengah struggle tahap gaban bewak kan.... Semoga berjaya dalam peperiksaan la hendaknya..Internet aku dah elok la.. hahax.. hepi kodd.. tapi mak aku mesti konfem tak hepi sebab ada internet, aku takkan tidor awal.. paling awal 3 pagi.. bil karen naik la der~ haiyaaa.. bila internet ada aotomatikoli nafsu tidurku terganggu gugat ubat gegat... 

Esok kena p sekolah, nak ambik rm100... aku ni bab-bab duit memang sensitif dan peka.. kadang-kadang tu pekak jugak.. but sensitif tu still ada meh~ aku sebenarnya tak taw nak taip apa, walaupun banyak benda yang aku nak tulis but aku rasa malas nak tulis.. tak dakk mood~ 





|


A K U  R A S A  A K U  D A H  S E W E L  L A |


15/11/2011

i can fly.. believe me

love in your eyes
sitting silent by my side
going on holding hands
walking through the nights
hold me up hold me tight
lift me up to touch the sky
teaching me to love with heart
helping me open my mind
i can fly
i'm proud that i can fly
to give the best of mine
till the end of time



Now everyone can fly


09/11/2011

Assalamualaikum

Hari ni aku update blog dekat cc.. hahax.. Internet aku kureng asem.. 
so, tak boleh la lama-lama sebab nanti mahal, mampuz aku nak bayar.. Aisyoo.. 
Aku pon tak taw nak post apa, so aku nak boh gambar ja.. 
Gambar apa erk?..


naruto punya fox..

gumiho yang dah memang fox

kakashi!!! aku suka..

biar betoi ni muka dia?????!!!!
hensem.. hahax




02/11/2011

Bloggie..

Assalamualaikum...... 

So, apa cer?.. Aisyoo.. tak taw nak tulis apa, so merapu ikan kerapu, merepek kerepek ubi  ja la.. Sebenarnya tadi aku dah karang ayat baik punya tapi bila dah bukak blog nak post... Tiba-tiba dia *Bomm!* .. hilang.. tu la, aku dah nasihatkan diri aku ni untuk jangan karang ayat kalau tak bukak lagi blog, satgi hilang. Tapi biasalah, orang yang otaknya hanya memikirkan hal duniawi sahaja memang begitu. Ambik ang, puas.. haha..

Sekarang ni aku suka ber-bloggie.. Haiyaa.. aku suka pergi menerjah blog tu, mengekodeng blog ni , merempat kat blog tu, merayap merayau kat blog ni.. Uishh.. Hidup macam orang tak tenang gitu.,. haha.. Tapi memang tak tenang pon, selagi aku tak dapat result PMR aku, memang hidup aku takkan tenang lorhh.. Oh kertas jawapan ku yang sedang di-check orang, harap-harap penge-check mu orang yang senang bagi markah gitu... so boleh la aku score A.. preghh~ jangan dok mimpi la.. aik! bila aku mimpi? aku kan tak tidoq lagi walaupon waktu sudah semakin pagi.. haiseymen.. hari-hari ang tidoq lambat noh Diana.. patut pon bila pi sekolah, mata bengkak tahap extra king burger...  haha.. #ang taw tak pa#

Tadi aku baca satu blog. Best wooo... ayat superb gila tahap pedang setiawan di awan.... Layan la blog tu sambil-sambil chat dengan orang kat fesbuku.. Aish.. Sempat lagi tu chat dengan orang... Mesti la sempat, benda semol de pises.. haha.. cantik ayat BI, menanggis cikgu BI aku.. Cikgu, tak usahlah kau menitiskan air mata jernihmu itu, simpanlah ia hanya untuk suamimu yang tercinta.. sehh~ Aku konfem cikgu BM aku pulak dok syok, aku buat ayat BM yang power gitu.. (-_-") 

Last but not least,  majulah bloggie untuk diri sendiri.. Adios..  Assalamualaikum...


01/11/2011

no title .. hui hui~

Assalamualaikum.. ( tak jawab dosa, jawab suka saya..???)
Ish~ ingat aku gila sangat ka nak tulis "tak jawab dosa, jawab suka saya".. aku saja ja tulis coz banyak kodd orang anto mesej aka sms kat aku mula dengan ayat boleh blah cam gitu.. Hui hui~ hahax.. 
Ada jugak yang hantar "100% dlm masa 15 min aku akan mati buat slmya.." laaa.. nak mati pon nak mesej aku ka?.. Aiyaa,, boring la tu and then send kat nombor yang ntah apa-apa.. ingat orang nak layan kah orang gilak macam kau tuh.. pasti tak lah.. 
Lagi satu,, ada kah patut kah "Assalamualaikum" sewenang-wenangnya di popularitikan dengan short form "semekom" , "cekom" , and bla bla bla bla.. Aku pantang betul la.. Kalau nak short form pon taip je la "Salam" ka "Asslmualikm" ka.. Aish.. Fenomena ini kerap kali terjadi di laman-laman so.. sial , mesej aka sms dan sebagainya sehh~ 
Cop.. yang aku ni apa hal .. dah la pukul satu pagi ni dok bersengkang mata mengadap benda alah ni.. haiseymen,, hahax.. esok dah la sekolah, kot la aku ambik mc dari Dr. Ku Punyasuka.. tadi pon lambat pergi sekolahnya aku... *bahasa apakah?* 
Diana !!! sleep now or i will slap u with my slipper.. Preghh~ BI tak boleh blah.. *hak tuih!* (aku tak prnah taip 'hak tuih' lagi.. ini la first and last time coz aku saja nak try feelingnya bila taip/guna ayat tu, and aku rasa.. #ewww.. so .. apa-apa aja bha..# ) hahax.. 

KEDEBOOM!!.. Bunyi apakah itu? .. Jangan-jangan... han**.. .. baik aku cabut.. Run for your life !

31/10/2011

My vampire.. gone??..

Assalamualaikum......

Hui hui~ hahax.. aku pon tak taw apasal aku suka kata "hui hui " sekarang ni.. Ehh! silap bukan "hui hui" tapi "hui hui~".. ada benda '~' .. hahax.. 

"Tut.. tut... tut.." ada mesej aka SMS .. Miah hantar la.. 
"Salam denon, unx jumpa xgi tjuk cite vampire cina ensem 2... klau xjmpa unx cari paper arie jumaat lepas.. ntv7  pkol 12 lebih.. mlm..nie la yg aku nak bgtau unx td.. tp lupa.."

Laaa... dah lepas la ni.. napa la miah ang tak bagi taw aku awai-awai.. Huwaaaa.. ang macam tak taw aku mana beli paper-paper ni kecuali ada cerita panas.. Hmm.. so how?.. aku nak cari kat Google kah?.. aku dah cari.. dia keluar yang bukan-bukan bha.. Aisyoo.. melepas la nak triple-kan watch that movie.. best kodd cerita tu.. haiya..

Aku kena search kat Google lagi sekali ni.. huish.. leceh arr.. 

by the way, Miah, trimass for the information.. Hui hui~ melopas and melopong la kita nak tengok movie tuh.. Huwaaa..

 aku search kat google image, gambo ni yang keluar.. haisyoo.. walaupun gambar vampire ni hensem la jugak tapi ni bukan my vampire aku.. Vampire aku orang betul and hensem lagiiiiiii dari ni.. ..

29/10/2011

Line Internet ni kan.....

Assalamualaikum...

aku tengah geram ni.. Dah la aku tengah sibuk chat dengan orang kat FB, masa tu jugak la line internet problem.. Apasal pulak la kau ni line?.. Hari lain ok je, but hari ni, i mean malam ni (sebab siang tadi ok ja)  jugak lah kau nak berproblem pon.. Aish..  Kacau aku saja bha.. Dah la tengah chat hal mustahak.. 
Aku dah la nak download benda penting pulak ni.. Haiyoo.. 






~if that's not a problem, so don't make its a problem~


Buy wisely..

Assalamualaikum..

Hye.. Apa khabar?.. Tengok tajuk.. "Buy Wisely", beli dengan bijak / bijak berbelanja @ apa-apa sahajalah yang berketurunan sama dengannya.. 
Aku nak cerita yang aku dan Syeir tadi dok pulun tengok baseball jacket atau senang sebut sweater.. Tapi tengok gambar je la.. beli online.. hui hui~  Ada yang aku tertawan hati tapi harganya pon memang tertawan sungguh.. 

Perghh.. aku nak print screen gambar sweater tu tapi mak ai.. gila pulak jadinya.. 
tak pa la.. esok aku cuba lagi and aku story lagi.. 



anime and edit blog


Dari pagi tadi pukul 7, aku dah bukak benda IT ni.. First, aku tengok cerita anime la,,  tajuk apa ntah, aku lupa dah.. nyanyuk la aku ni, baru pagi tadi tengok dah lupa.. Hmmm,,, nak buat macam mana, dah tadi terjadi sesuatu yang tak diingini,, sebab tu sampai sekarang aku still takut dan tak happy!
Lepas tengok anime tu, aku start edit blog aku yang memang tak lawa tu.. haish..  Sampai la sekarang (pukul 1:06am), aku ni asyik tidur lambat ja,, biasalah, minat cerita vampire @ horror la katakan.. ha! cakap pasal horror ni, post aku yang pasal santau tu gila horror kan kan.. hahaha.. aku masa tu kepala berat sangat-sangat dah.. tengoklah pukul 3 pagi kodd... itu pasal la post yang bukan-bukan sikit, tapi berguna apa untuk keselamatan kita.. kan kan.. 


27/10/2011

santau?

Assalamualaikum..
sekarang pukul 3:03am and aku stilll awake (again!)..

Pernah dengar pasal santau?.. takut tak?.. aku takut.. selalunya orang kena santau kat kedai-kedai makan  and nak dijadikan cerita, kebetulan pulak kita ada kat kedai tu, preghh~ tak pasal ja kena.. sebab itulah kita kena selalu ingat pada Allah, insyaAllah, kita akan selamat.. aku ambik kat fb ja ni.. 

‎-Cara Mengenali Perniagaan Yang Menggunakan Pelaris- 

Cara mudahnya nak tahu kedai itu ada pelaris (Khadam jin), baca Ayat Qursi 3kali di luar dari kedai. Sebaiknya semasa dalam kereta. Kemudian buka tingkap dan tiup 7x ke arah kedai. Tak perlulah tiup macam bomoh pooh kiri pooh kanan.he..he.. Tiup perlahan-lahan sampai habis nafas(mcm ustaz Ismail Kamus ajar)

Sekiranya ada pelaris di kedai tersebut, “khadam” tu akan marah dan kita akan rasa seperti satu angin menerpa ke muka kita. Kalau dah macam tu, eloklah kita jangan makan dikedai tersebut.

Beberapa cara di bawah bolehlah diamalkan untuk mengelak sihir :-

1) Al-Fatihah.

2) Membaca tiga surah terakhir atau 3 Qul setiap hari.

Ia berdasarkan hadith :

قال لي رسول الله صلى الله عليه وسلم : إقراء قل هو الله أحد , والمعوذتين , حين تمسي و حين تصبح , ثلاث مرات تكفيك من كل شيء ( رواه أبو داود والترمذي )

Ertinya : Baginda S.A.W telah berkata kepadaku : “Bacalah Qul Huwa Allahu Ahad” (al-ikhlas) dan (surah an-Nas) dan (surah al-falaq) sebanyak 3 kali ketika pagi dan petang, ia mampu mencukupkan kamu dari segala sesuatu.( At-Tirmidzi, Bab Doa yang disebut Ketika Ingin Tidur, no 3570 ; Sunan Abu Daud, Bab Apa Yang Dibaca Ketika Subuh, no 5072 ( Nuzhatul Muttaqin, no 1457 , 2/229 ) At-Tirmidzi : Hasan Sohih, An-Nawawi : Sohih.


contoh gambar lauk-pauk erk.. aku cari kat google image ok..


26/10/2011

Cerita sedih~



-Selamat Tinggal Ibu-

“KAKAK, tolong ambilkan ibu air masak,”
kata ibu pada suatu malam selepas ibu penat bekerja. Tanpa disuruh-suruh, aku mengambil segelas cawan yang berisi air yang telah tersedia dan memberinya kepada ibu. Sudah menjadi kebiasaanku.

“Terima kasih anak ibu,” kata ibu sambil bersandar pada sofa yang dibelinya dari Paris . Suaranya lunak. Tanganku terus ke kepala ibu untuk memicit ibuku.

“Ibu penat?”

“Hmm…penat sangat. Tapi penat ibu terus hilang bila tengok kakak. Kakak dah siap assignment? Buat apa tadi?’’

“Dah siap lama dah. Sampai tertidur tadi kakak tunggu ibu. ibu dah makan?”

“Dah. ibu nak solat kejap ye.”

“ok,”
Jawabku ringkas. Aku tinggal berempat sahaja bersama ibu, Mak Mah dan Pak Samat di teratak kami yang terletak di Country Heights ini. Maahad? Sekolah lamaku dulu yang meninggalkan banyak memori.

Mentarbiah hati setiap waktu. Namun itu dahulu. Kini sekolah agama yang tersohor tidak lama dulu sudahpun bertukar menjadi SBP tanpa ‘i’ bersebelahan huruf ‘P’. Ayahku telah lama meninggal dunia. Ayah meninggal pada hari kelahiranku. Kata ibu, ayah tergesa-gesa ke hospital setelah mendapat panggilan dari pihak hospital yang mengatakan masa untukku lahir sudah tiba.

HUJAN turun dengan lebatnya. Sebagai seorang lelaki yang sudahpun bertukar ke title seorang bapa, Mustaqim berasa amat gembira menerima kelahiran puteri pertamanya. Tanpa menghiraukan hujan lebat yang mencurah-curah, Mustaqim sengaja menekan minyak mercedesnya meluncur laju ke hospital. Dengan hati yang berbunga-bunga riang. Dia mula terbayang-bayang wajah puterinya itu dengan senyuman isteri tercinta. Berkhayal. Indahnya! Tiba-tiba sebuah lori ESSO yang membawa muatan minyak membelok ke kanan lebuh raya Kajang Silk. Tanpa sebarang amaran. Bakal ayah ini panic dan menekan brek kereta. Kereta terperosok ke bawah lori tanker. Kepala ayah terkoyak menampakkan tengkoraknya apabila terhentak ke stering. Darah mengalir laju, tanpa segan silu. Selang beberapa minit lori itu “bom!” meletup!


TANGGG!
Dulang makanan yang dibawa nurse Munirah terjatuh. Ibu terkejut. Makanan bersepah di atas lantai hospital.
“Maaf ya, puan,” ujarnya serba salah.

“Tak mengapa,” ujar ibu tenang. Namun gejolak dalam hatinya hanya Tuhan yang tahu. Ibu amat gembira kerana aku dapat lahir dengan selamat akan tetapi ibu berasa cemas apabila kelibat ayah masih lagi belum muncul. Akhirnya, pihak hospital memberitahu ibu tentang kematian ayah. Ibu bagai hendak histeria ketika itu. Ibu amat sedih. Setiap kali teringatkan ayah pasti mataku akan berair. Ngilu terasa menghiris jiwa.

“Kenapa ni anak ibu?” soal ibu apabila melihatku.

“Tak ada apa-apa, bu,” jawabku ringkas. Suasana menjadi hening seketika.

“guess what, sayang?”

“What?”

“ibu terpaksa outstationlah. Seminggu pulak tu. Kali ni ibu kena pergi ke Ireland. Ibu ada mesyuarat dan seminar di sana. Kakak tak apa-apa kan?” kata ibu, mengenggam erat-erat tanganku. Mataku sengaja aku bulatkan.

“Kenapa lama sangat, bu?’’ rungutku. Entahlah…. Berat rasanya untuk melepaskan ibu kali ini biarpun aku sudah terbiasa ditinggalkan ibu.

“Mestilah lama. Dah namanya pun outstation. Hari tu lagi lama kan? Sebulan ibu di Beijing. Semuanya akan okay. Kakak janganlah risau. Doakan ibu selamat pergi dan balik ye. Kakak kan anak solehah.’’

“Tapi, bu…….. Ibu tak payah lah pergi. You’re the big boss, bu. suruhlah orang lain.’’ Kataku dengan nada sedikit merajuk. Mulut muncung.

“Muncung dia….. sedepa! Anak ibu kan good girl? Kakak 6 tahun ke 26 tahun?’’ pujuk ibu sambil mencuit hidungku. Seperti memujuk budak kecil. Tawaku dan ibu terburai.

“Okay boss! Mari kakak tolong ibu kemas baju. Ibu pergi esok kan?’’

“Yes, darling.’’ Ibu tersenyum.


HARI ini mendung semendung hatiku. Rasa tak sedap hati masih menyucuk-nyucuk hati ini. Dari semalam aku asyik berdoa. Ya ALLAH selamatkanlah perjalanan ibuku. Selepas bersarapan aku menghantar ibu ke lapangan terbang.

“Betul ke ibu nak pergi ni?’’ soalku setelah tiba di lapangan terbang.

“Betullah. Dah sampai kat airport pun. Takkan nak patah balik kot?’’ Usik ibu sambil mencubit pipiku.

“Jaga diri ibu baik-baik tau. Ibu call lah kakak tiap-tiap hari. Sampai sana terus call jugak tau,’’ kataku sayu sambil memeluk ibu.

“Hmm… ibu mestilah call anak ibu yang sorang ni. Kakak belajar elok-elok tau. Mak Mah ada dekat rumah. Kakak janganlah takut.’’

“Bu, kakak minta maaf kalau-kalau ada perbuatan atau kata-kata kakak menyinggung perasaan ibu. Halalkan makan minum kakak, ibu,’’ entah kenapa tiba-tiba sahaja ayat itu terkeluar dari mulutku. Aku sendiri tidak pasti. Wajah ibu aku pandang dalam-dalam.

“Ibu dah lama maafkan kakak. Kakak pun maafkan ibu ye. Ibu ada marah-marah kakak tanpa sebab…’’

“Tak… tak pernah pun,’’ kataku. Setitis air jernih tertumpah jua. Mengalir ke pipi. Terasa sungguh syahdu. Itulah kali pertama aku menangis di depan ibu.

Jauh disudut hatiku mengatakan inilah kali terakhirku bersama ibu. Dari kejauhan pemandu kami, Pak Mat bergegas membawa bagasi ibu.

“Sabila Husna… janganlah menangis, sayang. Ibu pergi tak lama. Minggu depan ibu balik. Jangan macam ni. Walau apa pun terjadi, kakak kena ingat ibu sentiasa ada dalam hati kakak,’’ tanganku dipegang ibu dan diletaknya tepat di jantungku.

"Ibu pergi dulu, sayang…’’ Air mataku mengalir laju tanpa disuruh-suruh mengiringi pemergian ibu.
"Ibu, I love you!’’

“Love you too, kakak,’’ kata-kata terakhir ibu sebelum pergi. Kata-kata terakhir yang tak akan pernah aku lupa.


“IBU? Bila ibu balik? Tak call kakak pun. Kesian ibu balik naik teksi. Kenapa tak suruh Pak Mat ambil ibu? "Kakak rindulah dekat ibu,’’ soalku apabila masuk ke bilik ibu. kelihatan ibu diatas sejadah, siap bertelekung.

Mungkin ibu baru sahaja selesai bermunajat kepada Yang Satu, fikirku. Aku mengambil tempat di sebelah ibu. bersalam dan mencium tangan ibu. Tangan ibu sejuk.

“ibu baru balik, sayang. Tapi kejap lagi ibu kena pergi,’’ kata ibu sambil mengusap kepalaku.

"Nak pergi lagi? Nak pergi mana? Ibu tak kesian kat kakak ke?’’ air mataku bergenang entah kenapa.Wajah ibu amat syahdu sekali.

Sambil berdiri, ibu berkata, "Kali ni ibu pergi lagi lama dan jauh. Kakak doakan ibu ya.’’ Aku menarik tangan ibu. namun, ibu melepaskannya dengan perlahan-lahan, meninggalkan aku sendirian.

"Ibuuuuuuuuu!!!!!!!!!!!!!’’


"KAKAK…Kakak… Bangunlah…’’ terdengar suara Mak Mah. Kenapa pulak lah Mak Mah kejut aku pagi-pagi ni? Subuh pun tak masuk lagi. Kelas mula pukul 10 pagi nanti.

"Mak Mah kenapa kejut kakak pagi-pagi ni?’’ soalku sambil menarik selimut.

"Ibu…’’

"Hah? Ibu ada call ke?’’ mataku terus cerah.

"Bukan…bila Mak Mah cakap kakak jangan terkejut tau. Janji?’’

"Yes promise,’’ kataku. Hatiku berdebar hebat. Aku membetulkan kedudukanku.

"Ibu… ibu dah tak ada.’’ Hatiku bagai direntap kuat apabila mendengar berita itu.

"Ap…apa Mak Mah cakap tadi? Dah tak ada? No, it can’t be. Baru tadi kakak jumpa ibu,’’ ujarku sungguh-sungguh. Rasa tidak sedap hati semakin memuncak bagai lahar gunung berapi membuak-buak meletus keluar dari mulut gunung berapi yang sudah lama pendam. Mataku berkaca. ‘’Ibu ada tadi.’’ Suaraku mengendur.

"Kakak… kakak mengucap. Bersabar. Tadi pihak hospital di sana telefon Mak Mah. Mereka kata ibu kemalangan dan koma. Kereta ibu terjunam ke dalam gaung. Banyak darah ibu hilang dan di kepala ibu ada darah beku. Mereka dah cuba sedaya upaya untuk selamatkan ibu tapi ALLAH lebih sayangkan ibu,’’ terang Mak Mah.

Air mataku seperti tiada nilai lagi. Mengalir deras sederas air sungai yang mengalir. Hidup ini terasa kosong dan tidak ada gunanya aku hidup. Mula-mula ayah, lepas tu ibu. Siapa lagi yang aku ada??? Ya RABB besarnya ujian yang KAU berikan padaku. Tika ini bergema dalam hatiku sebuah suara, yang tidak tahu datangnya dari siapa, membisikkan semangat dalam diriku, ’’Cukuplah ALLAH bagiku; tidak ada Tuhan selain DIA. Hanya kepada-NYA aku bertawakkal.’’

"ASSALAMUALAIKUM ibu, kakak balik dulu. Esok kakak datang lagi. I love you, ibu,’’ kataku setelah selesai membaca Yaasiin dan berdoa. Sudah sebulan ibu meninggalkan aku. Sambil melangkah pergi meninggalkan kubur ibu, dengan keadaan yang damai kurasakan, aku memejamkan mata.
“kakak…”

Tiba-tiba suara itu menerjah ke gegendang telingaku. Tidak pula aku membuka mata untuk mencarinya. Sungguh aku kenal suara itu kerana suara itu akan sentiasa bergema dalam hatiku buat selama-lamanya.

♥<3bersyukurlah kepada sesiapa yang masih mempunyai ibu bapa

25/10/2011

~lalalala~

Assalamualaikum wbt.....

So, apa khabar? Sihat?.. Alhamdulillah.. Aku stress ni.. ntah.. tetiba ja.. ha.. malam ni ada jamuan kelas 3 Cengal but aku still blurr pasal jamuan tu.. wey, aku pon bayar duit kodd. Apa hal plak aku tak taw apa-apa pon ni.. haih! Nak kena bukak fb, check status kat group 3 Cengal 2011 plak.. Dah la aku malas nak bukak fb sekarang ni.. Aik, pelik arr.. Sebelum PMR memang gila fb, bila dah habis PMR malas pulak nak bukak. ~tak paham la~ Dah la shoutbox aku jadi crazy.. apa-apa je la.. malas nak pikir!!!!!

24/10/2011

Crows Zero



Assalamualaikum..

 aku tak pergi sekolah hari ini so aku pun update la blog ni.. Aku bukan saja-saja tak pergi sekolah.. macam ni, hari ni ada pertandingan bowling antara kumpulan-kumpulan dekat Passific ( betul ka aku eja ni?). Setiap kumpulan wakilkan 4 orang,, aku malas la nak masuk. biar la dia orang yang masuk.. jadi aku boleh la dok rumah tengok cerita Detective Conan.. tapi bila dok rumah bukannya aku tengok cerita Detective Conan tapi aku tengok Crows Zero pulak.. huhuhu..

Aku ingat nak cari sinopsis cerita dia and just copy and paste kat blog, tapi bila aku cari, mak ai.. gila panjang.. so aku pon malas la nak nak copy and paste walaupun itu hanyalah copy and paste..

Aku tengok kan muka Genji (Crows Zero) macam muka Shinichi (DC) dalam live action.. Tapi adik aku kata  mana ada.. tak sama teruk tu.. ( biasa la sejak duduk kat asrama bahasa melayu macam apa gi. Contohnya lagi dia kata, bajet nak tengok DC, lek lu bai.. dll... ) tak paham aku.. aku pon dah terikut cakap dia dah..


                                                          


                                     

15/10/2011

blogging VS vlogging..



Assalamualaikum.. and hello there... cewah~ macam anwar hadi pulak.. huhuhu.. siapa itu anwar hadi? Aku dulu pun tak taw but hari ini before this time lah... sekarang ni pukul 1:45 am .. sebelum pukul itulah aku kenal.. dia ada kat youtube .. ha.. aku suka matluthfi90.. hahhaa.. dia cool.. best.. anwar hadi pun best jugak tapi aku kenal matluthfi90 dulu sebab hari before tu, aku pi rumah teah and teah watch dia punya vids kat youtube.. haha.. best giler der..

hmm.. why diana? at this time, u still awake? the answer is aku nak internet.. adik aku balik dari asrama and dia akan online sampai malam or pagi (main game)... ni pun aku buat dunno je kat dia... ok fine. esok, i mean hari ni (siang hari) hang bukak lah internet sampai gila.. hahha.. aku rasa aku yang gila ni.. tu la .. pagi - pagi buta main internet.. orang sembahyang hajat ka, tahajud ka, sembahyang taubat ka.. hmmm.. macam manalah result pmr aku nanti kan.....

p/s: vlogging is video (kat youtube tu) .. kita blogging.. menaip.. dia orang merakam.. best jugak...


  vs 

12/10/2011

kaito kid-sama

Assalamualaikum..
  Konnichiwa minna-san.. Ogenki desu ka?
hmm.. sudah dua hari watashi tak pergi sekolah.. huhuhu.. hari ni hari kedua.. sebenarnya watshi dah ready nak pergi sekolah but my friend, nabila-niichan, hantar mesej kata " Diana, ari nie aku x pi kolah..." Hmm.. so watashi pon malas la nak pergi sekolah.. watashi pon keluar ke halaman rumah untuk menghirup udara nyaman di waktu pagi dan nampak lah syeir-kun dengan basikal merahnya.. nak pergi sekolah la tu.. aik, rajin pulak dia.. wahaha~

Ahh! sudah.. esok memang kena pergi sekolah sebab kena hantar BUKU TEKS.. wah! berat gedabak lah beg watashi esok.. oh men.. hahaha..

------------------------------------------------------------------------------------------------
YEYEYE! SIAPA SUKA KAITO KID-SAMA?.. WATASHI LAH!! and orang lain.. so, 


here, me, DIANA NAKAMORI present u some episode that KAITO KID-SAMA appears.. huhuhu.. 
preghh~ gelong punya orang.. eh silap, mereng punya orang.. huhhuhu.. ^_^






Episode 76: Conan vs. Kaitou Kid (1 Hour Special)
Episode 132-134: Magic Lover's Murder Case
Episode 219: Gathered Detectives! Shinichi vs. Kaito Kid
Episode 356: Kaito Kid's Miracle Midair Walk
Episode 394-396: Big Adventure in the Eccentric Mansion
Episode 469-470: Kaito Kid and the 4 Masterpieces
Episode 472-473: Shinichi Kudō's Childhood Adventure
Episode 515: Kaitou Kid's Teleportation Magic
Episode 537-538: Kaitou Kid vs the Strongest Vault
Episode 585: The Love of Sakura that Exceeds the Time
Episode 586: The Kirin's Horn that Disappeared Into the Darkness
Episode 587: Kid vs. the Four Spirits of the Detective Boys
Episode 627-628:The Ryoma Treasure Battle Between Conan and Kaito Kid



p/s: =====>   have a nice day.. ^_^

25/09/2011

tak taw nak buat apa..


Yah!!! E sok sekolah yang ke- .. hmmm.. ntah.. tak pernah kira la pulak.. tak pa, yang penting exam pmr lagi berapa hari aku tetap kira..
Hari ini 25/9/2011

Tinggal lagi 8 hari nak PMR !!!!!



what???!!!!! 8 hari.. biar betul.. 
ini tak boleh jadi ni.. nak off sekarang jugak.. BYE..


23/09/2011

Magic Kaito Episode 3

smile n bufday..

I would like to say I am so truly sorry for all my mistakes and wrong doings towards you =) If I have ever hurt your feelings, made you mad, feels annoyed because of my behaviour, lied to you or anything, I’m so sorry. Pardon me. Let’s just forgive and forget about anything that happened between us. Last but not least.. SMILE... ^_^ just smile.. sob..sob.. ^_^| ^_^| ^_^ 




-------------------------------------------------------------------------------------------------


kejap lagi nak pergi sekolah.. sambut birthday syeir.. but aku segan la.. nak naik motor la.. wahaha.. ambik allysa sekali.. mmm.. tapi kan.. boleh ke buat dekat sekolah.. cikgu bagi ke.. pak guard x marah ke.. aku pon sebenarnya tak konfem lagi nak pi ke tak.. mmm.. nak pergi ke tak??? 

19/09/2011

release stress..


>              Teacher: Ah Kau, if your father has $10 and
>              you ask him for $6, how much would your father still have?
>              Ah Kau: $10.
>              Teacher: You don't know Maths.
>              Ah Kau: You don't know my father la!

>              Mother: David, come here.
>              David: Yes, mum.
>              Mother: You really disappoint me. Your
>              results are getting worse.
>              David: But but but....I will only get my
>              report card tomorrow ???
>              Mother: I know that, but I'm going to
>              Hong Kong tomorrow so I'm scolding you now.

>              Father: Why did you fail your Mathematics Test?
>              Son: On Monday, teacher said 3 + 5 = 8
>              Father: So?
>              Son: On Tuesday, she said 4 + 4 = 8.On Wednesday, she said 6 + 2 = 8.
>              If she can't make up her mind, how I know
>              the right answer la ???

>              Girl: Do you love me?
>              Boy: Yes Dear.
>              Girl: Would you die for me?
>              Boy: No la, mine is undying love only !!!

>              Man: How old is your father?
>              Boy: Same as me la.
>              Man: How can that be?
>              Boy: He only became a father when I born la
>              !!!

>              Teacher: Simon, your composition on 'My
>              Dog' is exactly the same as your brother's. Did you
>              copy his?
>              Simon: No la, teacher. It's the same dog!

>              Father: Your teacher says she finds it
>              impossible to teach you anything!
>              Son: That's why I tell you she's no
>              good!

>              Teacher:  Where were you born?
>              Student:  Singapore , Sir.
>              Teacher:  Which part?
>              Student:  All of me la....

>              A boy came home from school with his exam  results..
>              ' What did you get?' asked his father.
>              ' My marks are under water,' said the boy.
>              ' What do you mean 'under water'?'
>              ' They are all below 'C' (sea) level.'