23/12/2011

Alhamdulillah ...

Assalamualaikum

Tadi aku usha mengusha la blog orang. Eh, silap. Orangs, baru betul. Kena ada "S" sebab aku melawat lebih dari satu blog. Cehh. cikgu mana la yang ngajo kau cam gitu tu. Ok, tak ado cikgu pon yang ajo cam gitu kat aku, aku sesajo jo.  hahax ! Kebanyakannya buat entry pasal PMR punya result, walaupun bukan mereka yang ambik exam PMR. Apa yang aku merepek ni?.. Ok. Maksudnya, senior la or adik or abang or kakak candidate tu. Ada jugak candidate itu sendiri yang buat. So, aku pon mengerakan la hati sanubari aku untuk buat entry pasal result aku...

Ok. Aku pon tak caya la dengan keputusan aku tu. Wey, gila kodd... Aku tak penah bayang pon aku nak dapat 8A. Ceh, aku tipu. Memang la aku penah bayang, tapi aku tak sangka bayangan aku tu jadi realiti. Pffft.. Gila arr.. Dah la pi ambik result pon lambat. Haha. Aku kena la tengok Detective Conan dulu, walaupun Kaito aku takdakk,, but still aku kena tengok. 

Ok. Bila nak ambik tu, cikgu kata " Diana, kenapa lambat? Duduk duduk".. Aku pon duduk la kat kerusi yang disediakan dengan perasaan bercampur-baur gitu. Cikgu tanya lagi, "Kenapa lambat? " Aku pon kata la, " Hehe. Tengok tv".. Lepas tu cikgu kata, "Owh. Ingatkan tolong mak basuh baju ka. haha ". Aku pon gelak la sekali. hahax ! Lepas tu cikgu tanya aku, "Agak-agak kamu dapat berapa?". Perghhh.. Aku pelik, awat pulak cikgu tanya cam tu. Result aku hampeh kaaaa.. Lepas tu aku jawab, " Tak taw la ". Cikgu kata, " Tak taw?.. Ala.. Kamu rasa kamu dapat berapa. Lepas lepas jawab periksa tu, kamu agak kamu dapat berapa..". Huwaaa.. aku tak suka ayat tu. Aku pon jawab, " Tak taw la cikgu, Cikgu jangan la, nak nanggis dah ni.".  Lepas tu cikgu kata, " Laa.. Kamu dapat elok la, sebab tu cikgu tanya". Cikgu pon bagi result aku sambil berkata, "Tahniah ! Straight A's... Haha.. Takmau peluk cikgu ka? ".. Hahax ! Aku blur + blank. Biaq betoi.. 

Lepas tu, aku pi kat mak aku, bagi result and then cikgu kata, "Jangan balik lagi, nak tangkap gambar ". Perghh.. lagi satu benda yang aku tak suka. Cikgu kata nak letak kat library sekolah.. Cikgu !! Jangan la.. Malu la saya.. 

Ok. Itulah sahaja ceritanya. Ok la. Annoying kan.. But, tu la senario yang berlaku kemarin. Aku pon nak ucapkan terima kasih pada semua orang yang doakan kejayaan aku. TERIMA KASIH ! .. kepada kawan-kawan aku, tahniah jugak! Ok. Aku dah ponat menaip. bubai~ Assalamualaikum..

7 comments:

  1. seronoknyee...tahniah2..:)

    ReplyDelete
  2. tahniah dek... huhu ko punye button follow takderk erk?? yg kat atas tu depa kate limit smpai 300 jer.. erm.. tp ape2 pon.. akan da tekan button tu.. huhuhu

    ReplyDelete
  3. tak sangka.. hehehe..tahniah ya adik.. ^^

    ReplyDelete
  4. @ungu violet: tima kaseh :)
    @cik jingga : tima kaseh :)

    ReplyDelete
  5. Lady Shana Sweet @ Owh, ya ka.. xpo lorr.. blog ni bukan byk follower pon.. huhu.. maceh!

    ReplyDelete

Marilah kita komen bersama-sama :)