26/01/2012

hehe

\\Assalamualaikum// . Oiitt ! Apa khabar? Aku baik ja, Alhamdulillah. Sekolah pon, hurmm... OK laaaaa.. cehh, nampak sangat tak ok kan. Dah lama tak update belog ni. Dah berhabuk, bersawang, bersarang, bersaranghaeyo.. haha..

Dah ada kesempatan update blog ni, aku nak tulis macam-macam, panjang-panjang dan mengarut-mengarut, tak lupa jugak merepek-merepek.

1)Fesbuk aka Muka Buku aka Facebook aka Fb
Aku memang kaki online, so sapa yang friend aku kat fesbuk, memang akan nampak warna hijau ja la kat kotak chat korang, yang ada nama aku. Err.. tak paham?... Ish, paham-paham la sendiri. Aku ada 2 acc fb, dua-dua aku active. Selalu chat dengan kawan la. Sekarang ni selalu chat dekat grup Peminat  BoboiBoy dengan PEMINAT BOBOIBOY II . Chat apa? Ah ! chat merepek-merepek ja wa cakap lu... Yang paling merepek chat dengan grup yang nombor II.. Aishh... selalunya bila aku anto chat la kan, selalu dia ter-double. Ish.. apa la.. nanti orang ingat aku ni,  over pulak.. ahhh..

contohnya.. yg gambar spek slash ray ban, tu la aku. Yang kat bawah sekali tu. Takkan tak nampak lagi kodd..

2) Edit blog
Masuk ni, dah berapa kali aku tukar template, aku pon tak taw, tak terkira habaq hang... Baru 2 hari lepas aku tukar template lain, Fuhh.. penat woo nak edit. Hari ni aku tukar template lain lagi, blue + pink. Errr.. Nak buat macam mana, aku tak sempat nak tukar edit warna pink tu, sebab nak cepat la.. mak aku marah taw tak, keja skolah tak siap lagi ni. Banyak kot keja skolah aku. Aishh.. 

3)Nombor yang lawa ( la jugak... )  _ _!!

nampak tak??.. tak nampak?.. yang aku buat kotak merah tu.. tak nampak jugak? tak pa, aku taip kat hampa..

Friends = 1292
Photos = 177
Likes = 3939

Haaa.. nampak dah?.. OK. Aku rasa nombor tu cantik la, tambah-tambah yang Likes tu... Ek eleh, tak cantik pon. Bajet betul la minah ni... Wey, suka hati aku la nak rasa nombor tu cantik, hampa tak suka, boleh tekan tanda [X] kat atas tu. Haha.. aku sebenarnya, dah tak taw nak taip apa, so aku buat la benda-benda merepek kerepek ni.  Hihihi.. 

Ok la... tak taw nak taip apa. Sekarang pukul 1:09 am. Mak aku dah marah tu, suruh tidor. Esok tak boleh online, sebab nak kena buat keja skolah sampai habis. Ek eleh, sembang.. esok mesti aku online jugak.. Ahh! tak boleh.. Ok, Bye. Assalamualaikum... ^^






20/01/2012

lembaga serba putih

Assalamualaikum


Amaran : Jangan cuba untuk menambahkan tahap saspen dengan mendengar lagu Stress sambil membaca. Dan sila baca dalam keadaan bilik yang terang-benderang (sebab membaca dalam keadaan gelap akan merosakkan mata).

Ramai diantara kawan-kawan aku yang memang dah sedia ada pengalaman dikacau hantu. Lebih-lebih lagi mereka yang pernah belajar di sekolah asrama.

Tetapi aku mula bertemu dengan makhluk halus pada usia yang muda... Pengalaman pertama aku dikacau hantu berlaku ketika aku berumur 8 tahun. Tahun 1991. Tahun itu, tahun pertama aku dan adik aku tidur berasingan dari bilik bapa dan mak aku.

Ia berlaku pada satu malam. Aku tak berapa ingat, apa terjadi pada awal malam itu, tapi aku rasa yang aku masuk tidur tanpa mencuci kaki.

Aku memang selalu terlupa untuk cuci kaki. Gosok gigi pun aku selalu buat-buat lupa.

Malam itu, setelah mengucapkan (menjerit sekuat hati) 'Selamat malam' kepada seisi rumah, aku masuk ke bilik tidur.

Aku kunci jam loceng, sebab perlu ke sekolah keesokkan pagi.

Lepas tu aku selimutkan semua bantal-bantal.

Ah, baru boleh tidur dengan aman..

Tidur dengan aman. Tidur dengan aman. Tidur dengan aman.

Tiba-tiba aku dikejutkan dengan bunyi benda terjatuh dalam jam 5.30 pagi.

'Pak!' bunyi benda jatuh tu.

Aku tak berani buka mata luas-luas, jadi aku buka mata kecil-kecil.

Aku nampak makhluk berwarna putih seolah-olah sedang bertenggek berhampiran dengan meja tulis aku. Aku takut. Rasa mahu menjerit, tetapi macam ada gumpalan stokin dalam tekak.

Bila aku nak jerit, suara berdegil tak mahu keluar. Damn you suara!

Meja tulis aku terletak di sebelah tingkap, menghadap ke katil. Jadi, makhluk serba putih itu berada betul-betul di hadapan aku, dan ia kelihatan seolah-olah sedang tertunduk sedikit.

Sampai bila-bila aku tak akan lupakan visual itu.

Sampai bila-bila.

Aku pejam mata kuat-kuat dan menyanyikan lagu 'My Favourite Things' dalam hati. 

habis menyanyikan lagu itu aku sudah terlelap semula..

Zzzzzz...

Aku terjaga semula pada jam 6.30 pagi. Jam loceng kejutkan aku. Aku lihat meja, makhluk putih sudah tiada... Aku lari capai tuala dan terus ke bilik mandi dan bersiap-siap untuk ke sekolah.

Di dalam kereta, sewaktu dalam perjalanan ke sekolah, aku memberitahu mak aku tentang kejadian mistik yang aku alami. Raut wajah mak aku berubah dari ceria ke risau bila mendengar cerita tentang makhluk serba putih yang duduk di sebelah tingkap bilik aku. Aku lihat reaksi mak aku seolah-olah dia merahsiakan sesuatu dari aku. Seolah-olah dia tahu mengenai makhluk serba putih itu. Seolah-olah dia juga pernah ternampak makhluk putih itu. Seolah-olah dia tahu yang bilik tidur aku sebenarnya 'berpenghuni'.

Mak aku kata, 'Imaginasi kamu je tu Jebon.. Jangan fikirkan sangat okay.' sambil kucup dahi aku dan aku turun dari kereta dan melangkah longlai masuk ke pagar sekolah. (Bila perlu ke sekolah, memang langkah aku longlai. Aku tak suka pergi sekolah)

Sepanjang hari aku asyik terfikir tentang makhluk serba putih itu dan mengapa mak aku tak mahu berterus-terang sahaja pada aku tentang bilik tidur aku yang sememangnya haunted.

Sejak dari hari itu, aku tak tidur di bilik sendiri lagi. Aku heret adik aku Nombor 2 untuk bersama-sama tidur di bilik bapa dan mak aku.

Aku trauma.

Selama seminggu aku tak dapat tidur dengan tenang. Kadang-kadang aku buat-buat mengigau. Aku akan buat-buat meracau 'Tidak! Tidak! Jangan! Jangan!' Saja nak buat bapa dan mak aku gelabah.

Masuk minggu kedua, barulah mak aku berterus-terang.

Walaupun aku tak suka dengar kebenaran yang terpacul dari mulut mak aku ketika itu, aku menerimanya dengan hati yang tabah.

Makhluk serba putih yang duduk di meja tulis aku adalah mak aku yang bertelekung (baru selesai sembahyang subuh) dan sedang periksa buku latihan aku kut-kut ada homework yang aku tak buat.

Tak boleh ke periksa buku latihan waktu petang?

Cerdit to : Facebook la der~

09/01/2012

O.o ~ 4 Science~

Assalamualaikum


Oiiii ! Huh ! Tahun ni. 2012. Aku tak suka !!!! Masuk kelas Science, aku memang la dari azali lagi nak masuk kelas science tapi bila dah masuk, rasa nak mengatur langkah chaw dari kelas tu. Huwaaa. Sedih dowh, dah la aku sorang ja dengan Aifaa. Di ulang. Aku sorang ja dengan Aifaa. Di repeat. Aku sorang ja dengan Aifaa. HAHA! Salah tu, bukan aku sorang la kalau ada Aifaa kan. But still, kami dua ja. Hrummm.. Boring dowh. Tak happening langsung. Tak happening pon, pening pon jadi la, tapi pening pon tak ! Aku stress betoi. Dah la buku teks Biologi pon habis stock. Bayangkan. Masa turn aku jugak dia nak habis stock. Macam nak kenakan aku ja kan. Hampeh betoi. Dah la kelas Science, ada 26 orang murid  pelajar ja. Aku sorang ja yang rancangan tergendala. Grrrr ! 

Lepas tu, banyak keja sekolah maa.. Lepas tu, aku takut... sebab ada subject yang aku tak reti, walaupun aku memang KENA reti . 

Doakan aku berjaya mengharungi liku-liku kehidupan yang sesungguhnya penuh dengan onak duri, pacaroba dan apa-apa ja la.. Tak dakk mood aih...

01/01/2012

welcome to my life

Welcome to my life

 Do you ever feel like breaking down?
Do you ever feel out of place,
Like somehow you just don't belong
And no one understands you?
Do you ever wanna run away?
Do you lock yourself in your room
With the radio on turned up so loud
That no one hears you're screaming?

No, you don't know what it's like
When nothing feels all right
You don't know what it's like
To be like me

To be hurt
To feel lost
To be left out in the dark
To be kicked when you're down
To feel like you've been pushed around
To be on the edge of breaking down
And no one's there to save you
No, you don't know what it's like
Welcome to my life

Do you wanna be somebody else?
Are you sick of feeling so left out?
Are you desperate to find something more
Before your life is over?
Are you stuck inside a world you hate?
Are you sick of everyone around?
With their big fake smiles and stupid lies
While deep inside you're bleeding

No, you don't know what it's like
When nothing feels all right
You don't know what it's like
To be like me

To be hurt
To feel lost
To be left out in the dark
To be kicked when you're down
To feel like you've been pushed around
To be on the edge of breaking down
And no one's there to save you
No you don't know what it's like
Welcome to my life

No one ever lied straight to your face
And no one ever stabbed you in the back
You might think I'm happy but I'm not gonna be okay
Everybody always gave you what you wanted
You never had to work it was always there
You don't know what it's like, what it's like

To be hurt
To feel lost
To be left out in the dark
To be kicked when you're down
To feel like you've been pushed around
To be on the edge of breaking down
And no one's there to save you
No, you don't know what it's like (What it's like)

To be hurt
To feel lost
To be left out in the dark
To be kicked when you're down
To feel like you've been pushed around
To be on the edge of breaking down
And no one's there to save you
No, you don't know what it's like
Welcome to my life
Welcome to my life
Welcome to my life