19/07/2012

No more MR. Nice Chicken



mulai hari ini, aku tak mau jadi orang baik! bila jadi baik, orang pijak kepala! Ceh! buat macam dulu aku baik~ 


sedih betul laaa!


Kenapa ? Hermmmm~~~

Apabila air perigi sudah kering, baru kita tahu bertapa berharganya air. 

Randomness

Assalamualaikum and aloha yawr~!


Aku tak suka hang! awat hang masuk kelas aku? macam bagus jewrrr! dah arr buat pala. buat bagus. buat pandai. buat kuat. buat apa lagi? macam-macam buat la! memang la hang tu pandai, tapi takyah nak buat bagus sangat la der~! buat macam orang suka hang pa???!!! semua orang tak suka hang la. kalau muka tak segak tapi akhlak elok takpa la jugak. ni dua-dua zero! 

dah tu suka pelekeh orang! lu ingat lu terer addmath, math, fizik, bio, kimia, ahh! semua la, hang dah cukup bagus sampai takyah nak respect orang ka? boleh blah ! eeeeiiiii! aku marah ni !!! 

hehe... saja ja! pandai dakk aku acting? boleh dapat anugerah pelakon harapan negara? tak dakk aihh.. besa-besa ja.. 

P/S : bosan. internet lembab! dan aku tak suka hang!  

09/07/2012

Perhaps one of the best anti-smoking ads ever created

Assalamualaikum~

Hari ahad a.k.a kelmarin, aku online ler fesbuk , then ada one page ni, nama apa ntah. lupa dah aku, post pasal video Perhaps one of the best anti-smoking ads ever created  kat youtube. so, aku dengan semangat yang berkobar-kobar, nak tengok la that vid. BUT tak boleh sebab line ternet aku memang tak boleh pakai. so ada sapa-sapa boleh bagi taw tips-tips nak cepatkan line ternet yang sungguh menguji keimanan ? ok, back to the story, aku tak boleh tgok that vid, and this morning. aku bukak youtube saja-saja ja. tengok-tengok boleh bukak. walaupun lambat jugak! lenggai sungguh! taw lenggai? lembab ler.

Ads ini dibuat oleh ThaiHealth , ThaiHealth ini macam Jabatan Kesihatan la lebih kurang. video ni dirakam tanpa perokok-perokok ini sedari. ads ini mengisahkan tentang 2 orang budak, lelaki dan perempuan (cewah! pasangan kekasih kot. haha. ) pergi tanya dekat orang-orang yang hisap rokok tu (lelaki & perempuan) "ada lighter tak" sambil dok tunjuk rokok kat tangan depa. depa buat-buat macam nak nyalakan rokok tu . nyalakan? betul ka penggunaan perkataan itu ?


 lepas budak-budak tak cukup umur tu mintak api. macam-macam reaksi la individu-individu yang mengisap rokok ini tonjolkan. siap nasihatkan lagi dengan mengatakan rokok ni bahaya la, boleh ada penyakit kanser, boleh nampak tua dan sebagainya lagi.




lepas tu budak-budak tu tanya tanya depa "Jadi kenapa anda merokok?" preghh! ayat sentap tangkap didih!


lepas tu budak-budak tu bagi satu kertas kat depa




Apakah kandungan surat  kertas itu ? 


Apakah reaksi mereka?





Sekian untuk update kali ni. Assalamualaikum~  


Last but not least ; the actor and the actress 


anddddd....

the Director >>


Hakhaktuii~  *ketawa pesyen baru. muka tak boleh blah!