05/09/2012

Kenapa ... Aku ???

Assalamualaikum...

Tadi kat sekolah ada pembubaran AJK Unit Uniform tahun 2012 dan pelantikan baru AJK untuk tahun 2013. Ok. Lantak arr~ malas aku nak ambik port. Sebab aku memang tak kesah pon. Aku dok usha la sekeliling. Kat dewan terbuka tu, ada unit PBSM ( unit aku la tu!) dan Bomba. Kalau hari yang tak hujan, unit kami ja kat situ, tapi disebabkan hujan, Bomba pon ambik port gak. Hoho~ Menumpang seketika =P .

Lepas tu cikgu announce AJK 2012 dan bubarkan depa. Cuma Pengerusi ja yang tak dak sebab Pengerusi kan form 5, trial SPM gitu~ Tiba-tiba nama aku diseru~~ Cehh! Alya, budak Form 2 tu boleh calonkan aku jadi Pengerusi. Ishh! aku mana layak jadi Pengerusi. Jadi Pengetua ja yang layak pon. Joke! Calon-calon Pengerusi ada 3. Aku, Nina dan Afiqah. buat-buat undian. kena kat aku pulak. ni yang meluat ni.

Aku rasa serba-salah taw dakk! tahun ni dah la aku jadi Pengerusi SPBT, dan aku bukannya buat kerja pon.  nak ambik attendance pon depa dok kutuk suara pon slow. Wei, aku dah panggil nama hampa pon dah besar rahmat dah taw dakk. And lagi satu sebab aku rasa tak best ialah, SEPATUTNYA Nina la yg jadi Pengerusi, bukannya aku yang useless ni!

Tahun 2012, Nina yang jadi Naib Pengerusi, dia ajar kawad, aku cuma kawad ja... Ajar kawad memang sorry la, memang aku tak reti. awkward!~ so, Nina la yang layak pon. bukan aku. Aku ni tak guna. aku dah la tak reti buat kerja! Aku bukannya jenis orang yang suka meng-offer-kan diri untuk menolong cikgu. Melainkan cikgu suruh, baru aku buat. Aku tak reti nak bodek-bodek, melawak-lawak dengan cikgu, Aku bukannya jenis orang macam tu (--") , aku memang bukan jenis yang macam tu. bukan aku sombong, tapi aku tak reti. paham dakk. tu la masalahnya, orang tak paham aku ni macam mana. yang orang taw, dok salah tafsir kat aku~

 Aku bukanlah orang yang kaya dengan senyuman. Tapi kalau hampa tegur aku, aku tegur balik punya~ melainkan aku tak perasan hampa tegur, memang aku tak tegur balik la kan. dah aku tak perasan. bukannya buat-buat tak perasaan. lain kali tegur la kuat-kuat sikit. kenapa tiba-tiba mai bab sombong-sombong pulak ni? (--") 

Ahhhhh!!! Aku still tak puas hati! sepatutnya Nina!!! bukan aku!!!! jahatnya aku ni!!! perampas jawatan orang!!! sedih gilaaaaa.. nak menanggis la niiii!!!!  NiNa! sorry! bukan aku mintak jawatan ni. aku tak mintak pon. depa yang undi. tak guna betul. ahhh.. tensyen ! tahun depan kena ambik attendance pulak.. kena buat latihan suara la aku lepas ni~ >_<!!

P undi S jadi pengerusi : Budak-budak SPM, buat trial elok-elok la nohh.. ><" 

No comments:

Post a Comment

Marilah kita komen bersama-sama :)