12/02/2014

Lirik : Najwa Latif - Hilang



Aku hilang diriku
Sementara mengejar kamu
Aku hilang nyawaku
Kerna ku mahu cintamu

Dan aku hilang
Hilang

Dari cintamu
Dari hidupmu
Dari segala-galanya

Milikmu oh milikmu

Aku ingin kau tahu
Dan sedar kewujudanku
Aku inginkan kamu
Lebih dari yang kau tahu

Dan aku hilang
Hilang

Dari cintamu
Dari hidupmu
Dari segala-galanya

Milikmu oh milikmu

Dan mungkin kau takkan pernah sedari aku
Dan mungkin kau takkan sedar kewujudanku
Tapi ku ingin kau tahu
Ku akan mencintaimu

Dan aku hilang
Hilang

Dari cintamu
Dari hidupmu
Dari segala-galanya

Milikmu oh milikmu



10/02/2014

1st Mini Giveaway 2014 by Shad

1st Mini Giveaway 2014 by Shad

Greetings and Assalamualaikum to all. Hasrat Shad nak buat Giveaway 
untuk tahun 2014 ni akhirnya tercapai jugak. Jemput semua join ya.


KLIK BANNER UNTUK JOIN

Hadiah :

Power Bank x1
T-shirt x1
Novel x2
Long Necklace x1
Shawl x1
Bracelet x4
Ellips Hair Vitamin x2
Fridge Megnet x1
Top-up RM5 x10
Top-up RM10 x3

Lima peserta pertama dan terakhir dapat hadiah misteri!



Teknik curi seluar

Assalamualaikum



Semenjak dua tiga empat ratus menjak ni, mak aku rajin benor beli seluaq. Aku sebagai anak mithali, haruslah setia menemani beliau. Tak gitu~ Ihiks. Daripada dok rumah dan hanya mengamal Prinsip Makan Tido, baik aku ikut. Boleh jugak polish mata. Badan sihat, hati pon gumbiro... Dan boleh bodek beli tudung baru *flip tudung..  Mihmih~

Alkisahnya bermula bila mak aku nak ke fitting room. Nak try seluaq. Tapi, biasa la Malaysia, bukan setakat jamban Petronas ja kena beratur, fitting room pon sama. Yang mana iman senipis rambut yang dibelah 7, boleh main potong line. Ni kuangjaq nama dia.

Back to the story. Mak aku pon tunggu la turn dengan sabarnya. Lepaih tu makcik yang kerja kat situ pon buka la cerita yang seluaq penah kena curi kat kedai tu.

Makcik kedai : Hari tu saya terkena. Seluar penah kena curi kat kedai ni.

Mak aku         : Hah? Kena curi?!!

Makcik kedai : Ya. Dia try seluar 4 lai. Tapi bila bawak keluar (dari fitting room), 3 lai ja. Saya tanya dia, " tadi bukan kak bagi 4 lai ka?" Dia jawab, "tak aihh, dah letak dah selai. Tu ada customer, kak pi la layan depa dulu "

Mak aku         : Tu ka?

Makcik kedai : Hurm! Kita boleh taw kan orang nak mencuri. Mata dia tu. Orang mai-mai kedai cari saiz la apa. Dia dak. Teruih ambik seluaq pi try.

Mak aku         : Owh... Habeh tu, dia boh dalam beg ka?

Makcik kedai : Tak aihh. Kami kata la kat dia, "Mintak maaf la dik. Kak kena check beg ni". Tapi tak dak apa.

Mak aku         : Owh. Dia tukar seluar baru dengan seluar yang dia pakai tu ka?

Makcik kedai : Tak aihh... Dia pakai double. Seluar baru kat dalam. Kat luaq pakai seluar lama dia.

Mak aku         : Tu ka... Macam-macam la lani .


*Makcik vogue kat dalam fitting room keluaq, sambil berkata.


Makcik vogue : Apa yang macam-macam? *senyum

Makcik kedai  : Zaman lani macam-macam.


*Mak aku dah nak masuk dalam fitting room, makcik kedai pon berkata lagi,


Makcik kedai : Comey budak tu. Putih melepak. (Yang curi seluar tadi tu la)

Mak aku         : Sayang dia buat perangai macam tu. Muka lawa.

Makcik kedai : Tu la pasai.

Mak aku         : Dia mai dengan kawan dia ka apa?

Makcik kedai : Dia mai sorang. Pagi tu dia mai dah. Beli kerongsang seringgit tu 2. Petang tu dia mai pulak.

Mak aku        : 0wh.... *sambil bergerak masuk ke dalam fitting room.



Conversation mereka terhenti begitu sahaja . Sambil aku tersengih menunjukkan barisan gigi yang berterabur aku tu. Motif sengih? Ntah. Dah tak taw nak buat apa. Takkan nak menyampuk orang tua dok cakap kot. Muahaha~


So, di sini aku nak habaq sikit. Tak yah la mencuri. Tak tenang hidup woi.  

Pssttt ~ Dah kenapa tajuk entri ni macam tu kan... hahahhahha~ saja ja. 





04/02/2014

Giveaway 5K Dunia sebenar Shida

Assalammualaikum, peace upon you.
http://www.duniashida.com/2014/02/giveaway-5k-dunia-sebenar-shida.html
Dijemput semua memeriahkan lagi Giveaway 5K Dunia sebenar Shida (klik banner untuk join) dengan hadiah yang cukup banyak dan lumayan serta syarat sangat mudah. Terima kasih juga kepada para Penaja yang sudi menaja untuk giveaway kali ini dan mereka adalah :
Kategori Blogger : 
Kategori Onlineshop :

03/02/2014

FEBRUARY SPECIAL GIVEAWAY BY HUMAI, IERA & FASIHAH




Nak join?
Klik banner


1ST GIVEAWAY BY FARIS YAHANI

Assalamualaikum

Nak join?
Klik banner ^^

Senarai hadiah yang ohsem :


TOP REFERRAL  - BB Cream 
              - Shawl

CABUTAN BERTUAH   - Topup RM5x2                                 
                  - Cute Keychainx5
                  - Edit & Review Blogx5
                  - Dan Lain - Lain .

2 Februari 2014 - 16 Februari  2014

IntaNBerliaN Mega Giveaway 2014


nak join?
Klik banner ^^


Syarat-syarat @ Cara Penyertaan :-

1) Blogger yang menetap di Malaysia / mempunyai alamat di Malaysia
2) Buat Entry bertajuk "IntaNBerliaN Mega Giveaway 2014"
3) Letak banner IntaNBerliaN Mega Giveaway 2014 dalam entry
4) Letak link sponsor dalam entry
 5) Hantar link entry u all ke kotak komen entry ini
 6) Nak lagi senang, copy je entry ni.. (",)

TARIKH TUTUP : 16 FEBRUARI 2014
KLIK SINI JIKA NAK TENGOK HADIAH 
PEMENANG DIPILIH SECARA CABUTAN BERTUAH.. ALISHA YANG AKAN CABUT UNDI (",)


02/02/2014

Giveaway Santai Hunyeda


Nak join?
Macam biase, klik le banner :)

GAMBAR POOH YANG COMEL 









01/02/2014

Iklan 8Share rosak ???!!!

Assalamualaikum

Tadi aku klik-klik la iklan 8Share orang. Haaaa~ baik tak aku, baik tak? keke~ 

TAPI !

Unfortunately , dia naik cenggini pulak : 


Bukannya satu iklan, semua iklan yang aku klik malam ni, jadi camgini. 

Hualohhh~ Dah kenapa?

Dah bankrapsi ka 8Share?

Atau line ternet aku tenat?

Atau.....  apa?

SOB SOB~ 

Korang try klik iklan 8Share aku kat atas tu ^^ , jadi tak cenggini~ keke~

Kalau dah klik , inform kitew kat CBOX, kitew klik balikkk~ huhu




P/S : Esok aku nak try klik iklan 8Share lagi. Kalau jadi camni lagi, memang =,=" .. ISH~! Aku punya collection baru RM6.40. Tak penah lagi Cash Out taw tak?!!! Sedih woi~




First Anniversary Giveaway



Nak join? Klik banner ~ ^^

Ucapan :

Dah setahun dah blog Alan~ TAHNIAH~! Semoga istiqamah la dalam berblogging. ^^
BTW, cantik woi blog mu! 

First Giveaway by Farah & Aina



Meh meh join sesame :)

Klik banner kalau nak join~

p/s : Instagram xdo :'(

Fantastic Giveaway By Syaza




Fantastic Giveaway By Syaza
Due date : 22 Mac 2014

Banyak Hadiah Menarik Menanti Anda !

Top Refferal (1 pemenang)

1 Blouse
1 Novel "Gadis Berniqab"
1 Shawl from Madinah
1 set produk kecantikan bernilai RM 40
1 helai shawl ( 2 ton )
1 Army T-shirt Nerd
Poskad Korea + blogger card mini calendar + topup RM5

Top Refferal Kpopper ( 1 pemenang )

1 Peplum Blouse
1 set Exo December Fridge Magnet
1 Baju Infinite + 1 random button Exo
1 EXO Lay The Celebrity Poster
1 EXO Kai The Celebrity Poster
1 Army T-shirt Nerd
Poskad Korea + blogger card mini calendar + topup RM5

Random
Skirt x 2
T-shirt Running Man x 1
Smurf Shoes Hp Plug x 1
Bantal berharga RM 50 x 1
Tudung bawal x 1
Tudung Bawal Plain x 1
Glitter Shawl x 1
1 Cathy Doll + 1 Compact Powder
Heartshape Stick x 1
Mustache Stick x 2
Cute Keychain x 2
Keychan Bear x 2
1 Hairclip + 1 Brooch x 2
4 bookmark + 2 brooch x 2
Topup RM 5 x 1
Topup RM 10 x 1
Baucer diskaun 10% x 5
Baucer diskaun RM 3 x 5
Transparent Header x 2
Poskad Korea + blogger card mini calendar + topup RM5 x 1



*************************************************************

Review Khas Elvee Exclusive Closet

Elvee Exclusive Closet menjual pelbagai jenis pakaian yang sangat cantik dan membuatkan anda sentiasa tampak
bergaya . Harga pakaian yang dijual semuanya amat berpatutan . Antara salah satu koleksi Elvee Exclusive Closet
ialah Princess Maxi Dress . Ala-ala princess gitu :)

Photo

Berminat ? Lekas hubungi Elvee Exclusive Closet di Facebook .

*************************************************************

Butiran Diri Saya

Nama Fb : De-Yana Diana 
Nama Twitter : Denaa Kiddo
Nama Instagram : - 

Syarat Longgar :

Link share gambar ElveeCraft : -
Link Join Giveaway Luhan Wife : -
Username WhoAA :  -

Kalau korang tak buat syarat longgar tu pun takpe :)

FIRST GIVEAWAY by IZNI SOFIA

Assalamualaikum


Klik banner kalau nak join

Hadiah menarik gila kottt

Senarai hadiah:

Samsung S4 *boleh pilih warna -1pemenang
Jam Touch Screen *boleh pilih warna -2pemenang
Beg galas *boleh pilih idol -1pemenang