10/12/2013

Kisah paling sadis di dunia

Assalamualaikum

So, pokabo hampa? Ahaks~ Aku blur sekarang ini. Aku blank sekarang ni. Aku ada kerna engkau ada.  Sebenarnya tak taw nak tulis apa. 

HAHA... mukadimah macam apa gi. 

So, hari tu aku pi la interview kilang tu kan.. yang aku kata aku nak keja kilang dalam entri ni niyh. Meyh aku nak cita apa yang terjadi meyh~

Hal kisahnya bermula bilamana pada hari yang telah dijanjikan untuk aku pi kilang tu, aku pon pi la.. Aku pi dengan Aifaa, Pikah.. Kami pi sana dengan Kak Mah Aifaa.. sepupu dia la. So, takpa la. Masa sampai tu, kami ambek borang, then isi borang, then bagi borang, then jawab soklan Matematik . 

Aku cuak gila. =.=" . yela. Selama 5 taun dok guna telefon kakete ja buat Math. Sampai 2+2 pon tekan kakete. Tiba-tiba hang takleh guna benda alah tu pulak. Mau tak benggong. Bhahaha~ Aku tengok kat kertas tu tulis " Markah lulus = 16 " .. Habeh.. dah la soklan pon ada 20 ja. Makna kata, hang kena salah 4 ja la. Bhahhaha~ Aku dok bermonolog sorang-sorang. " Piiiiii~ balik tangan kosong nampaknya " 

Tapi tapi tapi... sebenarnya test tu aku rasa kan, buat syarat jaa.. sebab. dia tak mintak pon suruh hantaq. Nampak tak permainannya? dah buat aku ketaq perut. lepas tu, lepas tangan. Tak bertanggungjawab betoi.

The next day la kan.. aku pon tak mau pi dah kilang tu sebab dia buat aku cuak kemarin. 

Haha~ taklah! Ingat aku ni mudah putus asa ka? 

Sebenarnya, pepagi sejam 5 a.m taw aku bangun. Bukan setakat aku ja bangun. Mak aku bangun sekali. Masak sikgoreng untuk aku bawak bekal. Lepas tu hantaq pulak aku pi ghumah Kak Mah tu. 

Aku tengok gelap ja ghumah dia. Aku pon suruh la mak aku straight pi ghumah Aifaa pulak. Gelap. Aku call bapak dia, pak dia kata " Dia pi car wash tunggu Kak Mah dia" . So, aku pon pi la kat car wash. Tengok takdak sapa pon. Aku tunggu sampai pukoi 6.54 a.m. Aku suruh la mak aku pi patah balik ghumah kak mah dia, still gelap. Tunggu sampai pukoi 7 . Mak aku kata "Jom balik. Depa pi dah tu." 

I is sedih! Penat ja mak aku masak sikgoreng. Buat habeh minyak moto ja aku pi mai pi mai ghumah depa. Bukannya aku lewat pon. Masa pi interview tu pon hampa pi lambat kan. Siap boleh singgah pi beli siklemak lagi. Lagi pon , kilang masuk pukoi 8.15 a.m. 

Aku tak kesah sangat kalau ianya hanya melibatkan aku. Masalahnya, mak aku pon terbabit sama. Dah la mak aku nak pi keroja pulak. Sian mak aku. Dah tu, tak bagitaw apa pon. Sampai sekarang. 

Sadis tak cerita aku ni? Sadihh sangatt kannn~ 

p/s: Mak aku cakap. susah pi dengan orang. 
p/s: Aku cakap . Nak buat camna, van takdak.
p/s: So, aku pon taman anggur, laici, buah cinta kat ghumah. Sekilo RM 10. Berminat? 


Dengaq kata Syarikat Adam kat Kailan tu nak pakai orang. Tapi dia mau umur 18-35. Aku lagi 2 minggu ja sweet 18, agak-agak depa ambek dak? Hahaha~

1 comment:

  1. salam ....perkenalan..trima kasih singgah blog sue

    ReplyDelete

Marilah kita komen bersama-sama :)