31/12/2013

Tomodachi Big Giveaway



Assalamualaikum

KLIK SINI UNTUK JOIN

GA ini ditaja khas oleh tiga bestfriends (Tomodachi) iaitu Syiera, Lienda dan Nurfarahain serta rakan sponsor yang sememangnya daebak seperti Butik Pinkku, Farhan Kerewx, Blog Ieta, Diari Jejaka Hangat, De Apple, Isamuddin Isa, Imtiyaz Asyar Enterprise, Asnawi Hassim, Beutskin Essence Datyn Mia, Ana Ahmad, Beautyshoppe Murah&Ori, Butik SofeaFiqa, Opzzpinky, Vitamin Kesihatan E-shoppe, Nur Nabilah & Mummy Rara Healthy.

DUE DATE: 30 JANUARY 2014

**************************************************************
REVIEW KHAS BUTIK PINKKU


Butik Pinkku menjual pelbagai jenis tudung, shawl etc yang sangat cantik dengan harga yang berpatutan. Kebanyakan material yang digunakan berkualiti dan comfy. FYI, butik pinkku sedang mengadakan promosi gila-gila. Guess what? Shawl Anya hanya RM10/Sehelai !!!!!

Apa tunggu lagi? Dapatkan sekarang.

Contact:
FB Page: Butik Pinkku
Website: Butik Pinkku



Hadiah pilihan :

  1. VITAMIN C SHAKLEE
  2. CASH RM30




30/12/2013

Sakura Segmen By Simplesyara

Assalamualaikum


Nak Join ?
Klik banner la.

Saya takdak instagram. Maappp!

2013 End Giveaway By Queen Typo




Assalamualaikum ...

http://sukasukianiss.blogspot.com/2013/12/2013-end-giveaway.html

2013 End Giveaway by Queen Typo dengan anjuran pihak sponsor dari


Terima Kasih saya ucapkan kpda semua sponsor :) 

Jom semua rakan blogger sertai giveaway yg gempak ini , hadiah yg sangat menarik dan sangat cantik  ..

Tamat 6 Januari 2014


29/12/2013

First contest by coolpixxxx

Assalamualaikum


Nak join? Klik banner atas ni . 
What people need in life ?

     1.  Redha Ilahi. Sebab redha Allah ni memang penting gila arr. Kalau ada duit belambak pon ann, kalau Allah tak redha, hidup tak tenang jugak. Hang boleh hidup aman ka kalau hidup hang tak tenang? Huru hara ?

    2.   Redha manusia. Kita perlu jugak redha orang ni. Contohnya redha mak bapak. Kalau mak bapak tak rela, Allah pon tak rela. 

     3.  Duit. Duit ni memang perlu jugak. Dengan duit kita boleh beli makanan, minuman, rumah dan benda-benda lain yang penting macam baju ka henset ka. 

     5.  Kebahagiaan. Kehidupan yang bahagia semua impikannya. Betoi dak? Sebab tu la setiap cerita. Tak kira la cerita kartun ka drama korea ka anime sekalipun, mesti episod last, ada happy ending. Ada jugak cerita yang tak ada happy ending. Tapi mesti orang yang tengok cerita tu bengang. Dok kata "apa la cerita ni. tak best langsung! Happy ending takdak." Haha. Sebab pa? Sebab manusia sukakan  ke-happy-an.

    4.  Ilmu. Kalau takdak ilmu, senang kena tipu. Sedangkan orang yang pandai pon pernah kena tipu, kan~ Bukan sebab nak elakkan kena tipu ja, ilmu ni banyak faedahnya. Takyah kot nak taip, sebab semua taw kan (sebenarnya aku malaih! Haha). Dengan ilmu, pendidikan, taraf hidup kita boleh berubah.Tuntutlah ilmu sampai ke liang lahat.

    5.   Kasih sayang. Kasih sayang Allah. Kasih sayang manusia. Adakah kasih sayang tu cinta? Serius aku tak taw. Kalau kasih sayang tu cinta, kita ni cintakan ibu bapa kita la kan. Cintakan Allah. Cintakan Allah dah selalu dengar. Tapi kalau " Saya cintakan mak ayah saya." . Macam pelik. sikit. Muahaha~  Aku tanya kat adik aku, dia yang kata kasih sayang ni    =P
   
    6. Hampa sedar tak yang no 5 tu ada dua kali ?

    8. Mesti hampa tengok balik kan? Kekeke~ 

    7. Mungkin ada jugak yang kata, " Aku sedar la. Aku taw mesti hang nak tanya orang sedar tak no 5 tu ada dua kali. Wei, aku dah banyak kali baca benda-benda macam ni kat Facebook." Haha

   9. Atau aku ja yang akan cakap macam no 7 tu? Haha. Sebenarnya aku yang dah muak baca status yang macam tu kat facebook. Copy paste letewwww kannn~

   10. Ohhh yaa.. No 8 dan no 7 jugak tertukaq. Tertukar. Nanti ada yang tak paham pulak kalau aku taip tertukaq. Hehe~ Ok. sebenarnya aku dah tepu nak pikiaq. Buktinya ada pada no 5 (yang kedua). Aku sampai tanya adik aku, benda yang manusia perlu dalam hidup. Huhu~

Bye. Assalamualaikum~ 

P/S: Entri ni mungkin banyak typo sebab aku tak check. Aku memang malaih check. Dan sekarang aku menyesal sebab aku tak check karangan aku masa SPM. Bukan tak mau check. Tapi tak dan!!! Tak sempat. So, pihak berkenaan, tolong la bagi masa untuk adik-adik I tahun depan masa untuk check. 5 minit pon takpe . Nampak tak yang aku caring ? Hahahaha~ 

First Giveaway By Effafarhana




Tamat paada pukul 11.30 malam nie  ^^


28/12/2013

HS giveaway

Assalamualaikum

Join la HS giveaway yang ohsem dengan hadiahnya yang sugoii!!





Nak dapatkan dress super lawa ni ?

Join le HS giveaway ni 


Tamat pada 31.12.2013

27/12/2013

Super Special Giveaway by Alya Yaya



Klik banner untuk join

TOP REFERRAL DAPAT PILIH 10 HADIAH !
*Kalau lebih 150 orang join dapat pilih 13 hadiah
SEMUA PESERTA DAPAT HADIAH !

Antara hadiah yang ada : Dress | Tudung | Jam | Cash | Shawl | Pashmina | Cathy CHoo | Magic Cream | Cap style Siti Nurhaliza | Keychain | Couple pillow | Bag | Seluar Palazzo dan banyak lagi !

Link share fanpage :
 Mrs Luhan Kpop Shop
 = Imtiyaz Amsyar Enterprise

Link review Jelitawani's : http://didi-the-kaito.blogspot.com/2013/12/review-jelitawanis.html

Nama penuh kat Whohaaa! : Daftar sendiri

Senaraikan 13 hadiah yang diingini :

  1. Fishtail dress
  2. Cash RM50
  3. Blouse
  4. Wideshawl printed and wideshawl plain
  5. Baju RM49
  6. Dress
  7. Special design Tshirt dewasa anysize
  8. Jam RM80
  9. Shawl
  10. Long plain cotton shawl



Review : Jelitawani's

Assalamualaikum

Ehemm~ Hari ni aku nak review page Jelitawani's  kat fesebuk. Ecehh , tak penah-penah review page orang. Ni first time oii~ Haha . tu kekok sikit tuu~ Hari tu, aku ada jugak buat review. Tapi review movie Secretly Greatly. Cerita korea , box office kott.

Ok, memula bukak page tu, aku tengok button like Fesebuk itu telah menandakan tanda right. Maksudnya aku dah like leteww~ Yela, kan like page Jelitawani's  dah terma'tub dalam syarat Super Special Giveaway by Alya Yaya. Ok. Sebenarnya aku tak reti nak eja terma'tub. termaktub. Kenapa aku rasa eja dia termaktub ? Tapi aku still eja terma'tub.  Cambanggang ja ayat aku tu. Hahahahaha~ 

Ok ok stop mengarut. Nampak tak yang aku ni sengaja melengah-lengahkan entri ni sebab aku tak reti review? Sob sob~ tapi aku nak menang shawl terkini plus hot selling from Jeitawani's iaitu Korean style bag. So, aku kena cuba review page ni sebaik thorbaik mungkin!

Setakat sekarang ni, ( hari jumaat, penghulu segala hari, 27/12/13, pukul 4.09pm) like yang diterima oleh page yang ohsem ni adalah sebanyak 333. Cantik kan nombor tu?  Tapi nombor cantik ni mesti akan meningkat dengan drastiknya disebabkan oleh Super Special Giveaway by Alya Yaya. Nampak tak besarnya pengaruh giveaway? Bhahaha~ so, ayuh semua, luaskan kuasamu!

Cover photo page ni ada tulis YES 2013. YES tu apa? Aku rasa Year End Sale. Haha~ memandai ja aku ni.

 Bila klik dekat Photos. Anda akan dapat menikmati permandangan tudung, shawl, kerudung, hijab, jilbab yang indah dan cantik. Bukan setakat mata kita ja suka sebab cantik. Tapi hati kita pon suka jugak sebab harganya murah, habaq hang! Aku memula pon terkejut jugak. Ish, murahnyerr. Biaq betoi?!!~ Haaa.. macam tu la aku bermonolog sendirian. 

Contoh tudung yang ohsem :

Shawl Halfmoon 2 tone

Material : Chiffon
Kod : HT3
Harga : RM20 *included postage

Paisley Piping Aweeya

Material : Viscose
Design : Mix as shown
Harga : RM20
KOD : PP03
*free postage

Awning Suraya 2 Layer 

Material Awning : Thai Silk
Material Tudung : Chiffon
Design : 2 Layer
Harga : RM27
KOD : SUR05
*free postage

Bawal Lea Tribal

Material : Bawal
Harga : RM20
KOD : BR09
*free postage

Haaaa~ nampak tak ? Cantik annn? 
Page ni bukan setakat jual shawl je. Tudung bawal dengan tudung yang boleh sarung terus pon ado. So, kita sebagai pengguna ni, tak payah dah susah-susah nak tengok page yang jual shawl. Lepas tu tengok page yang jual tudung bawal pulak. Kan susah tu ~ Buang masa. Kita sekarang ni semua nak cepatkan? Kat page Jelitawani's , semua sedia terhidang untuk anda pengemar hijab fashionista sekalian. Satu page, pelbagai  tudung. Pelbagai  tudung, satu page. Haha~


Macam mana nak order?
- boleh email ke  jelitawanis2012@gmail.com 
-  inbox page Jelitawani's *better
- SMS atau Whatsapp 012-2964302

Untuk maklumat lanjut, boleh la ke page Jelitawani's . Kalau nak usha macam-macam lagi koleksissss tudung, boleh ke website mereka di  http://jelitawanis.blogspot.com/ .

Sekali lagi aku taip. Satu page, pelbagai  tudung. Pelbagai  tudung, satu page. Haha~ 

25/12/2013

Simple Giveaway By AnaMyhusna



Klik Banner Untuk Join Giveaway Full Of Colors Ini! =)
SENARAI HADIAH

Tag :
Farra
Afiqah
haneulafiqah

First Giveaway By Farrah Hanim


Tag :

Tag 2 orang je sebab saya tak dak kawan blogger.
Ada sesiapa nak kawan dengan saya tak? 
Sob sob~ 


Nak join?
Klik le banner bebeyh

Back To Holiday Giveaway by Nisha


Done :)
Ohh, saya ngak punya Instagram .

Nak join?
Klik banner

2nd giveaway by Artisarainbow


klik banner kalau nak join~
Join lerr~ :)

Tag :

Yehet First Giveaway By Farah & Wawa


CLICK BANNER TO JOIN!
Assalamualaikum and Annyeong Haseiyo
Yehet First Giveaway ini dianjurkan oleh Farah & Wawa. Ini merupakan Giveaway pertama Farah & Wawa. Seramai 56 peserta bertuah dicari untuk memenangi Yehet First Giveaway ini. Pemilihan pemenang berdasarkan Top Refferal & Random. Jadi jom kita meriahkan Yehet First Giveaway By Farah & Wawa! Giveaway berlangsung dari 20/12/2013 - 29/12/2013.

24/12/2013

End Year Giveaway by HanaNabyllah dan kawan-kawan


Syarat
1. Warganegara Malaysia
2. Mempunyai blog dan facebook.
3. Wajib ikut semua peraturan.
4. Terima keputusan penganjur dengan rela hati.
     6. Like dan follow fb            


    7. Follow twitter  @jaspleboutique @GSCloset_ @unlimitedkshop dan instagram@unlimitedkshop @jaspleboutique @gscloset__ . *bagi yang ada twitter.
    8. Klik earning 1
    9. Share gambar 1 2 dan share page 1
    10. Add facebook 1
    11. Buat entri kreatif bertajuk "End Year Giveaway by HanaNabyllah dan kawan-kawan".
        entri paling kreatif bakal mendapat hadiah ;)
    12. Senaraikan 3 hadiah yang korang rasa paling best! Dan nyatakan korang kpopper ke bukan?
    13. Backlinkkan banner ke entri ini.
    14. Comment link entri di sini.
    15. Anda dengan rasminya menjadi peserta End Year Giveaway by HanaNabyllah dan Kawan-kawan.
    16. Promote sehabis mungkin entri korang untuk menang hadiah top referral!
          
            Pemilihan Pemenang
      • Top referral
      • Entri paling menarik
      • Blog paling menarik
      • Mr Random
      Hadiah
      • CJ7 Convo by Syifaul Saira + Shawl by Amirah Azman *Non Kpopper Top Referral*
      • Album (may choose) by Shaza Kpop Online Shop *Kpopper Top Referral*
      • Keychain Felt Pou by Hidayah untuk 1 peserta dengan entri paling kreatif
      • Keychain Felt Pou by Hidayah untuk 1 peserta dengan blog paling menarik
      • Voucher 10% di Eymasu And World Craft untuk SEMUA PESERTA!
      • Voucher 10% di Jasple Boutique untuk SEMUA PESERTA!
      • Voucher 10% di Unlimited KShop untuk SEMUA PESERTA!
      • Brooch by Eymasu Craft untuk 5 pemenang (2pcs seorang)
      • Shawl Glitter+necklace untuk 1 pemenang
      • Beg by Mommy As Blog untuk 2 pemenang 
      • Lip Tint by Sheila Eiman untuk 2 pemenang
      • Couple Watch by Areena untuk 1 pemenang 
      • Hand Fan Exo-K by Tia Kpop Shop untuk 3 pemenang
      • Exo Cards by Panda Kpop Shop untuk 2 pemenang
      • Kpop Sticker by Unlimited Kshop untuk 2 pemenang
      • Cute Notebook by Unlimited Kshop untuk 2 pemenang
      • Voucher RM5 by Unlimited Kshop untuk 5 pemenang
      • Voucher RM5 by AH Kpop Shop untuk 5 pemenang
      • Topup RM5 by GS Closet untuk 4 orang
      • Topup RM5 by Siti Hajar untuk 3 pemenang
      • Topup RM10 by Maisarah untuk 2 pemenang
      • Topup RM10 by Fatin untuk 1 pemenang
      • Header by AtiqahJaidin untuk 2 pemenang
      • Header by hanaNabyllah untuk 4 pemenang
      • Header by Farah Wahidah untuk 3 pemenang
      <<SENARAI PESERTA>>
      JUMLAH HADIAH UTAMA=53
      SEMUA YANG JOIN DAPAT HADIAH!
      *akan ditambah kalau peserta melebihi 100
    Tarikh penting
    • Giveaway mula pada 10 November 2013
    • Giveaway akan tamat pada 31 Disember 2013
    • Pengumuman pemenang akan dibuat pada 1 atau 2 Januari
    • Tuntut hadiah sehinggan 10 Januari

    Wuuuuuu~ bestkan hadiahh~!!! Cecepat la join sesama.. 

    Hadiah yang aku rasa palingggg besttt ialah :  1) CJ7 Convo by Syifaul Saira + Shawl by Amirah Azman
                                                                                          2) Shawl Glitter + necklace
                                                                                          3) Couple Watch by Areena

    Daaannn aku separuh Kpopper separuh bukan. Huh? Macam mana tu? haha~ Maksudnya, aku suka Korea tapi tak fanatik sangat la. 

    Last Giveaway In 2013 @ dakwahmahabbah.blogspot.com


    Join~ :)
    Nak join?
    Klik banner~ 

    23/12/2013

    My Mom's Best December giveaway


          Giveaway ends on 31 December 2013 midnight.

    Wanna join? Click the picture ~ 

    Mega Duo Giveaway PINK BLUE by Mira Era



    klik banner untuk Join



    Sponsor :



    Banyak hadiah untuk dimenangi . :) Jom lah Join ramai ramai

    Tarikh tutup : 30 . 12. 2013 






    Review - Movie : Secretly Greatly (2013)

    Assalamualaikum


    Sinopsis :

    Sekumpulan penyiasat yang dipanggil 5446 Corps telah dilatih oleh pasukan elit khas Korea Utara sejak kecik lagi dan telah diberitahu bahawa tugas mereka tu macam mulia la. Konon-konon matlamat depa untuk menyatukan Korea iaitu Korea Utara dan Korea Selatan. Kenapa konon-konon? Haaa~ kena tengok la cita ni.

    Depa pon dihantar la ke Korea Selatan dan memainkan penyamaran masing-masing. Won Ryu Hwan  (Kim Soo Hyun) telah menyamar jadi orang bodoh dengan nama Dong Gu dan tinggal dengan seorang tua dan anaknya yang bercita-cita nak jadi polis. Depa ni ada kedai runcit. So, Dong Gu ni la kena jaga kedai tu. 


    Satu hari, Dong Gu jumpa dengan Lee Hae Rang ( Park Ki Woong), yang jugak telah ditugaskan ke Korea Selatan dan menyamar sebagai penyanyi yang pi ujibakat tapi tak lulus. Dikejutkan lagi bila Dong Gu jumpa pulak dengan Ri Hae Jin ( Lee Hyun Woo) penyiasat termuda bak hang yang ada sejarah dengan Dong Gu sebagai budak sekolah biasa yang bendul sikit. Macam Dong Gu jugak. Depa pon teruskan hidup depa kat Korea Selatan dengan bahagianya~ 

    Namun segalanya berubah bila depa dapat "Secretly Greatly " mission yang depa takleh nak tolak. 


    Genre : ActionComedyDrama 

    Karakter kesukaan : Alaaa~ Semua mesti suka Dong Gu kan.. Aku pon mesti la tak suka dia. Haha. Bukan. Aku suka dia tapi dia tak macho ladalam cita nie. So, aku prefer Lee Hae Rang, the blonde hair. Lol~ Hensemmmnyaaa. Aku suka karakter dia yang gila-gila sikit, cool-cool sikit. Gitewww~

    Rate : 4 daripada 5 bintang 

    Aku bagi 4 bintang sebab aku tak paham sangat masa mula-mula cerita ni. Acehh~ Nampak tak permainan dia. Aku yang slow, cita ni yang dipersalahkan. Uhuks~ 


    P/s: Kalau hampa tengok dekat GoodDrama. Hampa tengok dekat Playlist 2 atau 3 kerana playlist yang lain tak full citanya. Okey bebeyh~! 

    22/12/2013

    1st Giveaway By Alin Official



    join~
    Nak join jugak?
    Klik le banner.
    Jom join sesama ~

    14/12/2013

    Super Duper Awesome Giveaway by Hannan


    Assalamualaikum and annyeonghaseyo

    credit : banner to KAK SHA
    {Click Banner Untuk Join)

    11.12.13 - 20.1.14


    Top Referral 


    x1 Blouse

    x1 Skirt

    x2 Pasang brooch Bunga-2

    x1 Lipgloss *babylips*

    x1 Purse / handphone pouch

    x1 Cash RM50


    Top Referral 2 


    x1 Blouse

    x1 Shawl

    x1 pasang Brooch Bunga-2

    x1 Earphone 


    Top Commentator 



    x1 Beg Domokun

    x1 Handphone Pouch Barbie

    x1 Long Keychain Domokun



    Entri Kreatif 


    x1 Tudung Turki *colour random* 


    Random 

    6 biji brooch x3 pemenang

    bookmark calendar 2013 x5 pemenang

    Topup RM5 x 2 pemenang

    Bloglist 2 bulan x2 pemenang

    Tudung bawal x2 pemenang

    x2 pasang button badge COUPLE x2 pemenang

    x2 button badge x2 pemenang

    x2 Perfume Solat x2 Pemenang

    x1 stripe skirt and a shawl x1 pemenang

    x1 skirt mermaid hitam x1 pemenang

    x1 cempaka top x1 pemenang

    x2 magic inner neck x2 pemenang

    x2 helai tudung turki x2 pemenang

    x3 pasang stokin sandy x3 pemenang

    x2 Pashmina x2 pemenang

    x2 Tudung Bawal

    x3 shawls x3 pemenang

    x1 perfume x1 pemenang

    x2 packet shiseido mask x2 pemenang

    topup RM5 x2 pemenang

    Header x2 pemenang

    x1 string bracelet x1 pemenang

    x1 cheese powder

    x1 comic book x1 pemenang

    x1 comic book x1 pemenang

    x1 Pixel hp charm and barangan kraf yang lain x1 pemenang

    topup RM5 x1 pemenang

    review blog x1 pemenang

    topup RM5 x1 pemenang

    topup RM5 x2 pemenang

    10% discount untuk semua peserta ^^


    SEMUA DIJEMPUT JOIN! ^^

    13/12/2013

    Solat dijaga tapi hati tak tenang ?

    Assalamualaikum

    "Saya solat lima waktu dah, tetapi hati masih tak tenang. Kenapa?"



    1 - Mungkin solat kita masih tidak berapa elok. Kurang khusyuk, tidak awal waktu dan sebagainya.

    2 - Mungkin kita jaga solat kita tapi pada masa yang sama kita masih melakukan maksiat kepadaNya.

    3 - Mungkin kita jaga solat kita dan tak buat maksiat, tetapi kita banyak buat salah dengan manusia. Menganiayai dan menzalimi mereka.

    Banyak-banyakkan kita bermuhasabah diri.

    Pemilik hati ialah Ilahi. Allah memberikan ketenangan kepada mereka yang Dia sayangi. Nak dapat kasih sayang Allah, kena bersungguh tinggal maksiat kepada Allah dan dosa kepada manusia lain.

    Allah tak jauh. Tapi kita yang sering menjauhkan diri  maksiat dan dosa kita.




    First Giveaway by Han

    CLICK BANNER UNTUK JOIN

    First giveaway yang dianjurkan Han. Mencari seramai 39 orang pemenang. Pemilihan pemenang berdasarkan Top referral dan Random.org. Pelbagai hadiah menarik menanti anda. Han harap first giveaway ini mendapat sambutan ramai. { senarai hadiah }

    12/12/2013

    First Giveaway by Iman Sarah & Amira Aisyah

    GA ini dianjurkan dengan pelbagai hadiah menarik menanti anda. GA ini dikatogarikan menarik kerana penganjur memilih pemenang dengan Random.org dan 28 pemenang dicari. Setiap pemenang akan diberi 2 hadiah daripada sponsor yg berlainan. Jadi, anda semua dijemput bagi memeriahkan GA ini. {senarai hadiah}

    Random Giveaway by Tiha


    Nak join? Klik arr banner ~ :)

    Awesome December giveaway


    Klik banner nak join . cepat- cepat join~ :)